Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Tectum Group neemt Hodak Dakmaterialen over

CPE Nederland heeft de overname van Hodak Dakmaterialen afgerond. CPE Nederland is ontstaan uit de samenwerking tussen de Belgische Tectum Group en de Nederlandse MSQ Groep. CPE vormt met filialen in België en Nederland de distributietak van Tectum Group.  

Tectum Group neemt Hodak Dakmaterialen over (1)
De overname van Hodak past uitstekend binnen de strategie van Tectum Group om in Nederland tot een ruim netwerk van handelsvestigingen te komen om zo ook de dakdekker dicht bij huis te kunnen ondersteunen met kwaliteitsproducten en bijbehorende service en diensten. Vanaf 1 januari komt Hodak dakmaterialen onder de vleugels van CPE Nederland.  
 
Momenteel heeft de dakmaterialenspecialist reeds zes vestigingen in Nederland. CPE Nederland streeft ernaar om binnen enkele jaren een ruim netwerk uit te bouwen met filialen in heel het land. “Met de overname van Hodak zetten we een mooie  stap in de richting om die ambitie waar te maken”, aldus Geert-Jan Vogels, bestuurder van de Tectum Group.
 
De filialen van Hodak zullen worden geïntegreerd in het CPE-netwerk en op termijn helemaal onder de vlag van CPE voortwerken. Met haar hoofdkantoor in Eindhoven en vestigingen in Ridderkerk, Hengelo, Nijmegen en Nederweert biedt de overname van Hodak boeiende groeikansen voor CPE op de Nederlandse markt. Ook het personeel van Hodak kan mee vooruitkijken, wij kiezen voor continuïteit en uitbreidingen van de CPE-vestigingen”, zegt Huberto Van der Schuit, de CFO van MSQ.
 
De Tectum Group is gespecialiseerd in daken en gevels. Het bedrijf is actief in de Benelux en Polen met zowel de verdeling van dakmaterialen als de constructie van platte en hellende daken en gevels voor de professionele markt. Ook voor dakonderhoud, herstellingen en renovaties worden oplossingen geboden. Balustrades en valbeveiliging maken eveneens deel uit van het aanbod.
 
Met in totaal 18 vestigingen is het bedrijf met de verdeel- en constructie-activiteiten actief in heel België. De markt in Nederland en Polen wordt eveneens via lokale vestigingen bereikt. De groep telt ruim 440 medewerkers. Met een geconsolideerde omzet van 160 miljoen € wordt jaarlijks meer dan 4,5 miljoen m² waterdichting op alle soorten daken gerealiseerd.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten