Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Unilin Group neemt Panneaux de Corrèze over

Unilin Group kondigt de geplande overname aan van het Franse Panneaux de Corrèze. Door die operatie zal de divisie Unilin Panels in staat zijn om de Franse markt beter te bedienen.

Unilin Group neemt Panneaux de Corrèze over (1)
©Friends Stock - stock.adobe.com
Panneaux de Corrèze produceert ongeveer 150.000 m³ MDF-platen. De fabriek is gevestigd in Corrèze in het midden van Frankrijk en telt 110 medewerkers. Het bedrijf is in Frankrijk marktleider in MDF en staat bekend om haar MDF-panelen van topkwaliteit, sterke merken en innovatie inzake duurzaamheid.
 
Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Group, is een Europese marktleider en heeft met haar vestiging in Bazeilles al een Franse productie-eenheid voor MDF-panelen. Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor deze panelen verhoogd en de productie in Frankrijk versterkt.
 
Dit zal Unilin Panels toelaten om het meest kwalitatieve, innovatieve en complete gamma van MDF-producten aan de Franse markt te bieden en deze markt nog sneller en beter te bedienen. Daarnaast past de overname perfect in de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Panneaux de Corrèze heeft met haar Next-gamma heel wat kennis in huis over het reduceren van fossiele grondstoffen in de productie van plaatmateriaal.
 
Alle medewerkers van Panneaux de Corrèze vervoegen Unilin Group en de bestaande structuren worden behouden. Ook de huidige directie van Panneaux de Corrèze blijft actief en zal de integratie mee in goede banen leiden.
 
"We willen bij Unilin Panels tegen 2025 een groei van 25% realiseren. We willen marktleider worden in België, Nederland én Frankrijk. Met de overname van Panneaux de Corrèze zullen we in Frankrijk onze klanten een nog ruimer gamma kunnen aanbieden, nieuwe productinnovaties leveren en onze dienstverlening nog verder verbeteren. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan een sterkere en duurzamere toekomst voor zowel onze eigen werknemers, als voor onze klanten in de interieur- en bouwsector in Frankrijk”, verklaart Veronique Hoflack van Unilin Panels.
 
Volgens Philippe Mocaer van Panneaux de Corrèze was zijn bederijf op zoek naar een sterke industriële en commerciële partner om de groei voort te zetten. “Unilin Group is een dynamisch bedrijf, met heel wat kennis dat bereid is te investeren in innovatie. De integratie van Panneaux de Corrèze in Unilin Group zal ons in staat stellen ons aanbod zowel kwalitatief als kwantitatief te ontwikkelen”, aldus Mocaer.
 
"Panneaux de Corrèze bestaat uit een bijzonder sterk team. Ik ben bijzonder opgetogen dat we iets meer dan 100 nieuwe collega's in onze groep mogen verwelkomen. We zijn vastbesloten om onze positie in Frankrijk te verstevigen. Deze overeenkomst en de wil om onze kennis en kunde van beide zijden te delen, vormen daarbij een belangrijke stap vooruit”, besluit Bernard Thiers, CEO van Unilin Group.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten