Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder

Vorsselmans uit Loenhout haalde als eerste Belgische gevelbouwbedrijf een belangrijke veiligheidserkenning. Het bedrijf werkt mee aan de Veiligheidsladder (tegenwoordig de Safety Culture Ladder geheten), een instrument dat reeds door verschillende opdrachtgevers en bouwbedrijven in Nederland wordt gehanteerd.

Vorsselmans als eerste gevelbouwer op derde trede van de Veiligheidsladder (1)
copyright Bart Gosselin all rights reserved Deze copyrightstatus mag niet verwijderd worden. licentie : eigen commercieel gebruik van Vorsselmans Het is niet toegelaten om deze licentie te verkopen of op enige andere wijze over te dragen aan derden. Gelie
Deze Veiligheidsladder streeft er naar om het veiligheidsbewustzijn in alle lagen van de organisatie te stimuleren door te letten op houding, gedrag en cultuur. Hoe hoger het veiligheidsbewustzijn is in een organisatie, hoe hoger de toegekende laddertrede. De medewerking van het personeel is dus absoluut nodig. Vorsselmans haalde zopas na een grondige audit de derde trede op de 

Veiligheidsladder

“Dit is toch een prestatie waar we als werkgever ontzettend trots op zijn. We zijn bovendien de eerste Belgische gevelbouwer die deze erkenning behaalt. Het welzijn van onze medewerkers is een topprioriteit. Als werkgever is het één van onze belangrijkste taken om ervoor te zorgen dat al onze mensen hun dagtaak kunnen uitvoeren in optimale omstandigheden en ’s avonds gezond en wel weer naar huis kunnen terugkeren. Veilig werken is hierbij een mentaliteit die door al onze medewerkers moet uitgedragen worden”, aldus de directie.
 
Vorsselmans wil de komende jaren nog stijgen op de Veiligheidsladder. “Voor ons gaan we met het behalen van dit certificaat reeds een stapje verder dan het gekende VCA veiligheidscertificaat. Ons streven is om actief mee te werken naar een optimale veiligheid op de bouwplaats. We hopen zo ook andere bouwbedrijven te kunnen bereiken om het veiligheidsaspect in onze business extra in de kijker te zetten”, klinkt het bij de Loenhoutse onderneming.
 
Groep Vorsselmans is gespecialiseerd in aluminium ramen en gevels. Het bedrijf ontwerpt, installeert en monteert al meer dan 40 jaar ramen en complexe gevelconstructies. Sinds 2007 plaatst de onderneming ook zonnepanelen op industriële en residentiële gebouwen. De portfolio van de firma omvat talloze kleine en grote projecten in België en Nederland. Bouwprojecten worden integraal aangepakt: er wordt meegedacht met de architect en de bouwheer, Vorsselmans voert zelf een diepgravende technische studie uit en tijdens de uitvoering wordt nauw overlegd met andere partners.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten