Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Weber brengt lichtgewicht tegellijm op de markt

De Weber delight tegellijmen zijn licht en bieden meer efficiëntie en meer rendement. De zakken zijn namelijk niet enkel lichter, maar de tegellijmen zelf smeren als zalf.

BKBC - 2024-10-03T161535.855

Door de samenstelling van de nieuwe tegellijmen is minder kracht nodig tijdens het mengen en het aanbrengen van de tegellijmen. Je merkt het verschil al bij het oppakken van de zak. Hij is even groot als een zak van 25 kg, maar weegt de helft minder. Een groot verschil in belasting dus als je de zakken op de werf moet dragen.

Het is bij super lichtgewicht tegellijmen belangrijk om in volume te rekenen in plaats van in kilogram. Met een zak van 12,5 kg kan je evenveel vierkante meter tegels plaatsen als met een zak van 25 kg.

De tegellijm bevat gerecycleerde grondstoffen die naar verluidt voor een significante reductie in CO² uitstoot zorgt. De plastic verpakkingen zijn gemaakt van 70% gerecycleerd materiaal.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten