Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Wendbare glaszuiger voor het plaatsen van glas tot 500 kg



Het Nederlandse VIAVAC introduceerde zopas zijn nieuwste aanwinst: de wendbare glaszuiger GBL2.

glaszuiger


Met een brede inzetbaarheid weet de GBL2 zich van zijn voorgangers te onderscheiden. “Deze glaszuiger is ontwikkeld voor het eenvoudig plaatsen van een groot scala aan glazen gevelelementen of ruiten. De compacte basis heeft een hijsvermogen van 250 kg en de verlengde versie met extensies kan tot 500 kg hijsen. Dankzij de compacte afmetingen kan de machine tussen een gevel en steiger worden gehesen, wat handig is bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Ook bij het realiseren van een serre met lange glaspanelen biedt de GBL2 uitkomst, vanwege extensies die doorbuigen van het glas tegengaan”, vertelt marketing manager Thomas Andriessen van VIAVAC.



De wendbare GBL2 heeft een korte ophangoog, wat het mogelijk maakt vlakglas in combinatie met een hijs- of minikraan onder overstekken te plaatsen. Bij een groter bereik weet de machine het maximale hijsvermogen van de kraan optimaal te benutten dankzij het beperkte gewicht van de machine. Bij het plaatsen is het glas eenvoudig te kantelen dankzij het draai- en kantelmechanisme. 

De GBL2 heeft een dubbel circuit, wat de veiligheid ten goede komt en het gebruik van spanbanden overbodig maakt. De machine springt creatief om met het plaatsen van glas. “De nieuwe machine is een antwoord op de vraag van de markt. Een aannemer die werkt met lange glaspanelen wil een krachtige machine. Deze kleine uitvoering heeft een grote capaciteit dankzij de extensies”, benadrukt Andriessen.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten