Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Wienerberger breidt Eco-brick-gamma uit

Een slecht geïsoleerde woning weegt zwaar op de energiefactuur en is bovendien nefast voor het milieu. Het isoleren van dak en gevels zijn de meest aangewezen stappen om de energieconsumptie van een woning terug te dringen. Met een verdubbeling van de premie voor buitenmuurisolatie (30 €/m²) en een renteloze energielening tot 60.000 € geeft de Vlaamse overheid een stevige aanmoediging om tot de actie over te gaan.

Eco-brick
Een uitdaging bij het isoleren langs de buitenzijde is soms de dikkere muuropbouw. Die plaats is er niet altijd, bv. wanneer de voorgevel aan het voetpad grenst of men een smalle oprit naast de woning heeft. Wanneer elke centimeter telt, is de Eco-brick een dankbare oplossing. Deze baksteen van Wienerberger biedt dezelfde voordelen als een klassieke gevelsteen, maar is 3,5 cm minder dik. Waar men met een klassieke gevelsteen 9 cm zou kunnen isoleren, haalt men met de Eco-brick een isolatiedikte van 12,5cm. Dankzij die slanke lijn kan men dus extra isoleren en de energiefactuur flink op dieet zetten.
 
De Eco-brick is verkrijgbaar in tal van tijdloze kleuren. Naar aanleiding van Batibouw lanceert Wienerberger twee nieuwe gevelsteencollecties in het Eco-brick-formaat: de Nubilum- en de Avolto-collectie.
 
Wie een nog slankere oplossing nodig heeft om zijn isolatie-ambitie waar te maken, kan kiezen voor de Façabrick van Wienerberger. Dit gevelisolatiesysteem combineert een performante eps-isolatieplaat met dunne gevelsteenstrips in gemetselde of gelijmde look. Een bijkomend voordeel is dat bij het gebruik van de Façabrick geen grond- of funderingswerken nodig zijn.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten