Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Wienerberger ontwikkelde met dakdekkers de Stormpan Vario 18

Hoe ziet de ideale Stormpan eruit? Daarvoor ging Wienerberger te rade bij de dakdekkers zelf. Samen met hen ontwikkelde het bedrijf een nieuwe Stormpan die perfect past op om het even welk dak. De Stormpan Vario 18 heeft een variabele latafstand tot 25 mm en een gegarandeerde speling in de breedte van 4 mm. Dat maakt deze Stormpan volgens Wienerberger echt uniek.

Wienerberger 1

Het gebruiksgemak van deze innovatieve Koramic-pan is ongezien, zowel bij nieuwbouw als renovatie. Dankzij de grote variabele kopsluiting van liefst 25 mm kan de Vario 18 elk dak perfect dekken. Deze nieuwe dakpan is trouwens niet alleen verticaal, maar ook horizontaal maximaal aanpasbaar: ze biedt ook extra speling in de breedte (4 mm in totaal).

Kostenbesparend

De Stormpan Vario 18 laat zich bovendien sneller en voordeliger plaatsen dan andere omdat per vierkante meter slechts 17,1 pannen nodig zijn. Drie tot vier stuks minder moeten plaatsen per vierkante meter betekent voor een dakdekker een aanzienlijke tijdswinst en een flinke besparing op de kosten. Bovendien is de Vario 18 uiterst weerbestendig en waterdicht. Deze Stormpan biedt 30 jaar garantie op vorstbestandheid, inclusief vervangingskosten.

Strakke zijsluiting

Deze nieuwe dakpan, die bij de lancering beschikbaar is in mat zwart, is slank en elegant. Ze heeft de twee typische ‘halve maantjes’ van de andere Stormpannen. Bovendien blijft bij de Stormpan Vario 18 het vierpannenpunt altijd mooi gesloten, zelfs als de dakpannen op maximale latafstand worden geplaatst. Daarnaast zorgt de mooi doorlopende strakke zijsluiting voor een optimale waterafvoer.

De nieuwe Stormpan van Wienerberger is een streekproduct. De productie ervan gebeurt in Pottelberg/Aalbeke.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten