Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materiaal

Wienerberger verbreedt gevelsteencollectie Imperium

De gevelsteencollectie Imperium van Wienerberger is toegesneden op maat van fijnproevers. Het kaleilaagje waarmee de steen is afgewerkt, geeft gevels immers een krachtige, robuuste uitstraling.

wienerberger 1

Deze collectie wint nog aan flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden, want behalve het lange, smalle Romeinse formaat is de pas vernieuwde collectie voortaan ook verkrijgbaar in het Iluzo-formaat.

Verlijmde look

Gevelstenen in het Iluzo-formaat hebben een uitholling in hun legvlak. Daardoor kan de metselaar ze verwerken met een gewone mortellaag van 12 mm, maar hebben ze toch het uitzicht van een verlijmde gevelsteen. De eenvoudige verwerking vergt geen speciaal gereedschap.

Dankzij de uitbreiding met de Imperium-collectie komen er in het Iluzo-aanbod meteen vier nieuwe kleuren bij. Het nieuwe Imperium omvat namelijk behalve de Albius en Flavius met hun lichte, intense tinten ook de Notus en Nerus. Met hun respectievelijk middengrijs en donkergrijs scala aan kleurtoetsen sluiten die twee gevelstenen nauw aan bij de huidige architectuurtrends.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten