Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

80 Bobcats voor Proximus

Bobcat Center Antwerpen is zopas begonnen met het leveren van 80 Bobcat E17-minigraafmachines aan Proximus. Proximus heeft vorig jaar een aanbesteding uitgeschreven voor de levering van een grote aantal graafmachines om de uitrol van het glasvezelnet te kunnen realiseren. De E17 is met zijn compacte afmetingen en sterke motor als beste uit de bus gekomen.

80 Bobcat---Proximus
Sinds begin dit jaar worden er wekelijks machines geleverd, zowel vanuit het filiaal in Kontich als vanuit de nieuwe vestiging in Herenthout. Rudi Willemen, zaakvoerder van Bobcat Center Antwerpen is zeer verheugd met dit contract. “De E17 is een heel solide en betrouwbare graafmachine met compacte afmetingen waardoor zelfs moeilijk toegankelijke plaatsen bereikbaar zijn.”
 
Dat de Bobcat E17 de voorkeur heeft gekregen heeft met een aantal factoren te maken. Het onderstel waarvan de breedte hydraulisch kan worden verlaagd naar 98 cm zorgt ervoor dat de machine overal naar toe kan en ook de kleinste poortjes past zonder aan stabiliteit te verliezen als een grotere breedte mogelijk is. Daarnaast beschikt de Bobcat ook over twee rijsnelheden. Hierdoor kan de machine sneller verplaatst worden tussen twee projecten waarmee aanzienlijke productiviteitsvoordelen worden gerealiseerd. Elke machine wordt eveneens uitgerust met een breekhamer waardoor, in combinatie met de sterke motor, geen ondergrond te hard is om door heen te komen.
 
Ook voor de bestuurder biedt de E17 volgens Bobcat veel comfort. Alle versies hebben een luchtgeveerde stoel. Samen met de eenvoudige en logische bediening is het een gemakkelijke en comfortabele machine waar iedere gebruiker eenvoudig een hele dag in moeilijke condities mee vooruit kan.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten