Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture AMI

De kraanbedrijven Aertssen Kranen en Michielsens hebben bij Total Antwerpen een contract voor vijf jaar getekend voor het uitvoeren van hijswerken en onderhoudswerkzaamheden. Beide firma’s bundelen hun jarenlange ervaring op het Total-platform in een joint venture met de naam AMI.

Aertssen Kranen en Michielsens stappen in joint venture
Complexe hijs- en montageprojecten vereisen in vele gevallen een ingenieuze samenwerking. De komende vijf jaar zullen Aertssen Kranen en Michielsens als partners alle hijs- en riggingwerken uitvoeren op de sites van Total Raffinaderij Antwerpen, Total Olefins Antwerp en Total Polymers Antwerp.
 
“De nieuwe joint venture AMI beantwoordt aan de vraag van Total om de hijs- en riggingwerken zoveel mogelijk te optimaliseren. Met deze samenwerking is er slechts één aanspreekpunt voor het Total-platform”, zegt Tom Deckers, Business Unit Manager bij Aertssen Kranen.
 
“We anticiperen ook op het verzoek van Total om efficiënt te werken met tuigen en medewerkers. De samenwerking tussen Total platform en AMI wordt verder geïntegreerd door te werken met één planning op de site”, verduidelijkt Jack Hansoul, General Manager bij Michielsens.
 
De joint venture beschikt voor dit vijfjarencontract over een uitgebreid en modern machinepark van mobiele kranen, rupskranen en SPMT’s (Self Propelled Modular Transporters). Op het Total platform zullen dagelijks ongeveer 35 medewerkers tewerkgesteld worden.
Aertssen Kranen maakt deel uit van  van het internationale familiebedrijf Aertssen Group met hoofdzetel in Stabroek. Deze onderneming nam twee jaar geleden de activiteiten en het personeel van het kraanverhuurbedrijf Michielsens uit Wijnegem over. Michielsens bleef echter met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten, een zelfstandige business unit in de Aertssen Group.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten