Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Avant Machinery importeert landbouwtractoren van Yanmar

Avant Machinery is sinds kort de invoerder van de compacte Japanse tractoren van Yanmar. Avant Machinery is vooral bekend als invoerder van de Finse Avant-knikladers.

Yanmar 1

Avant is wereldwijd één van de populairste merken inzake knikladers. Zelfs Marc Coucke en Roland Duchâtelet hebben een Avant in hun vloot, in respectievelijk Pairi Daiza en op Stayen. Het geheim van het succes schuilt in de opbouw van deze machines: het lage zwaartepunt in combinatie met een star knikpunt maakt dit één van de meest stabiele knikladers in zijn segment. Bovendien is een Avant volgens de producent lichter en wendbaarder dan andere knikladers op de markt.



Avant lanceerde zopas de nieuwe 800-serie, de grootste en sterkste kniklader uit de geschiedenis van de Finse producent, met bijna 2 ton hefvermogen en een hefhoogte van 3,5 m.

Avant Machinery verdeelt deze machines exclusief in de Benelux. “Ons familiebedrijf groeit elk jaar met 20%. De voorbije 20 jaar hebben we in totaal zowat 5.000 machines verkocht”, vertelt zaakvoerder Tom Raepers. Hij realiseert met 15 medewerkers een omzet van 12 miljoen €.



De onderneming uit Sint-Truiden verdeelt voortaan de compacte tractoren van het Japanse merk Yanmar exclusief in België en Luxemburg. “Met dit type tractoren kan je grotere oppervlaktes en terreinen frezen en onderhouden. We geloven enorm in dit merk, om twee redenen. Allereerst zijn deze Japanse tractoren complementair aan ons huidige aanbod.  Een Yanmar bestrijkt grote oppervlaktes, terwijl een Avant flexibel is. Bovendien situeert het merk zich – net zoals Avant – in het hogere segment. De afwerking van de tractoren doet denken aan een auto, met zachte materialen en onderdelen die naadloos op elkaar aansluiten. Onze ambitie is glashelder: we willen op korte termijn een netwerk van Yanmar-dealers uitbouwen dat België en Luxemburg dekt”, besluit Raepers.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten