Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

BIA levert Komatsu-graafmachine aan ABA Jardin

De firma ABA Jardin, gevestigd in Chapelle-à-0ie, een deelgemeente van Leuze-en-Hainaut, heeft een Komatsu PC210LC-8 in gebruik genomen. De machine zal gebruikt worden voor het laden en sorteren van materialen.

BIA levert Komatsu

ABA Jardin is onder meer gespecialiseerd in de verwerking van groen afval tot compost en biomassa. “We hadden nood aan een machine van dit type met verstelbare giek, roterende grijper en verdeler waarop ik 100% kan vertrouwen. Ik heb reeds een overslagkraan met liftcabine waarover ik er erg tevreden ben. Vandaar dat ik opnieuw voor Komatsu en BIA heb gekozen”, verklaart Tanguy Van Isacker, de zaakvoerder van dit familiebedrijf.

Deze nieuwe aanwinst behoort tot de categorie van 22-23 ton. De machine wordt aangedreven door een zuinige Komatsu-motor van 110 kW/150 pk. De belangrijkste onderdelen, met inbegrip van de thermische motor, de hydraulische pompen en motoren, evenals de kleppen, worden door Komatsu ontworpen en vervaardigd. De cabine omvat standaard proportionele bedieningshendels voor een nauwkeurige werking van de aangesloten werktuigen en een 7” hoge resolutie LCD-kleurenscherm met verbeterde functies dat informatie weergeeft over AdBlue vloeistofpeil, ECO-aanbevelingen, brandstofverbruik en gebruik. Het monitoringsysteem EMMS met verfijnde diagnosefuncties biedt operator en monteur nieuwe controle- en depannagemogelijkheden. De machine heeft daarnaast ook het Komtrax-satellietvolgsysteem dat informatie over de machine verstuurt naar een beveiligde website en smartphone. Het HydrauMind closed center (load sensing)-systeem ondersteunt alle handelingen en garandeert betere prestaties door zich permanent aan de verschillende taken aan te passen.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten