Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

BLE is invoerder van Mecbo

Belgian Lifting & Equipment Company (BLE) uit Puurs is sinds kort exclusief invoerder van Mecbo voor de Benelux. Mecbo is een Italiaanse producent van beton- en industriële pompen.

BLE is 1

Mecbo werd opgericht in 1972 en heeft een uitgebreid gamma van betonpompen, zowel stationair als gemonteerd op vrachtwagens.

Het gamma stationaire pompen gaat van kleine chapepompen met een capaciteit van 10 m³/u tot betonpompen op rupsen tot 130 m³/uur. Bovendien produceert Mecbo stationaire pompen met speciale applicaties zoals pompen met een betontrommel en zelfs met verdeelarm gemonteerd op het rupsonderstel.

Pompen op vrachtwagens

Voor de pompen op vrachtwagens heeft Mec­bo alle toepassingen met verschillend bereik, gaande van een ‘citypomp’ met of zonder mast van 18 m tot een 53 m-pomp met pompelement van 180 m³/uur.

De pompen van Mecbo worden gebruikt voor het verpompen van afvalstoffen, slib, chemische producten, waterzuivering, …

Enkele producten uit het Mecbo-gamma zijn volgens BLE compleet nieuw voor de Benelux. Allereerst is er een 51 m-pomp gemonteerd op een vierassige vrachtwagen die een eigen gewicht heeft lager dan 36 ton. Daardoor is dit voertuig in België toegelaten op alle snelwegen.

Stationaire pompen

In het gamma van de stationaire pompen is Mecbo volgens BLE de enige constructeur die een pomp op rupsonderstel aanbiedt waarop tevens een mixerkuip gemonteerd is tot 7 m³. Dit maakt het mogelijk om deze pomp volledig autonoom te laten werken zonder dat er rekening moet gehouden worden met wachttijden van/op de betonmixer.

Mecbo kan zowat al zijn producten concipiëren en afwerken op maat van de klant.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten