Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bobcat introduceert luchtcompressor met FlexAir-technologie

Nadat Bobcat eind vorig jaar het assortiment mobiele compressoren en generatoren in het Bobcat-design introduceerde, brengt het bedrijf nu de nieuwe mobiele luchtcompressor PA12.7v op de markt. De compressor werkt met een variabele druk op basis van een systeem dat Bobcat de ‘FlexAir-technologie’ noemt. Het drukbereik varieert van 5,5 tot 12,1 bar en een FAD van 5,2 tot 7 m3/min.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-29T093438.748
Bobcat

De FlexAir-technologie een innovatieve oplossing die het mogelijk maakt om het volledige drukbereik van een compressor te gebruiken. De operator kan de gewenste druk traploos instellen op het bedieningspaneel. Dankzij de doordachte plaatsing van het intuïtieve bedieningspaneel kan de operator snel aan het werk. 

Dankzij het variabele FAD-systeem kan de gebruiker met één machine uiteenlopende taken uitvoeren; van algemene werkzaamheden in de bouw en het aandrijven van pneumatisch gereedschap tot (zand)stralen, druktests voor pijpleidingen, hogedrukreiniging in de industrie, lassen, betonspuiten en glasvezelkabels blazen.

De veelzijdigheid van de PA12.7V wordt verder vergroot door de vele beschikbare opties. Het nieuwe model is bovendien extra veelzijdig in gebruik dankzij een optioneel geïntegreerde krachtige generator van 6 of 8,5 kVA. Daarmee kunnen zowel de compressor als de generator tegelijkertijd op 100% vermogen draaien.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten