Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bobcat introduceert nieuwe generatie verreikers

Bobcat en dealer Vangaever introduceren een nieuwe generatie verreikers voor de bouw, de R-serie, die bestaat uit liefst twaalf modellen, die allemaal uitgerust zijn met Stage V-motoren. De nieuwe verreikers bieden een hefhoogte van 6 tot 18 m en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,1 ton.

T36.120SL (3)
“Verreikers zijn een fundamenteel bestanddeel van onze zakelijke strategie en één van de pijlers van ons initiatief Next is Now. De nieuwe R-serie staat garant voor uitstekende prestaties, biedt zeer robuuste machines met een maximale uptime en met een focus op nauwkeurige instrumenten en een intuïtieve bediening waarmee onze klanten iedere klus op elke bouwplaats aankunnen. Met deze nieuwe modellen en de grote investeringen in onze verreikeractiviteiten is het ons doel om tussen nu en 2025 de productie van Bobcat-verreikers te verdubbelen”, stelt Gustavo Otero, president van Doosan Bobcat EMEA. De nieuwe R-serie van Bobcat omvat drie compacte verreikers, vier midrange verreikers en vijf verreikers voor hoog bereik. 
 
“De verreikers van Bobcat zijn overal ter wereld populair. Met deze nieuwe generatie willen wij onze aanwezigheid in de bouwsector verhogen en de groei in deze belangrijke sector versnellen. Wij hebben ons als doel gesteld om aanwezig te zijn op elke werklocatie waar deze machines nodig zijn, en we zijn ervan overtuigd, dat het gebruiksgemak, de veiligheid en de betrouwbaarheid van onze producten ons in staat stellen dat doel te realiseren”, meent Gustavo Otero.

Chirurgische precisie

De nieuwe verreikers uit de R-serie zijn altijd en overal flexibel. Een nieuw transmissiesysteem biedt een nog soepeler handling om ook de lastigste klussen op hoogte met chirurgische precisie uit te voeren. De werkzaamheden worden daarnaast vergemakkelijkt door de combinatie van het Boom Positioning System, de nieuwe, ultranauwkeurige joystick, de kruipfunctie en het verbeterde zicht vanuit de cabine.
 
Dankzij een verbeterd ontwerp is het kruippedaal gemakkelijker in gebruik en raakt de bestuurder minder snel vermoeid. Een hogere motorrem zorgt voor een kortere remafstand en vergroot zo de veiligheid op de werklocatie. Haas- en schildpadsnelheden die worden aangestuurd met de joystick, zijn standaard op alle modellen. Voor toepassingen die een snelle respons van de transmissie vereisen, is de nieuwe dynamische rijmodus beschikbaar. Met de nieuwe optionele handbediening van de Flex-rijmodus kan de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental worden geregeld.
 
In de bouw is het essentieel dat machines altijd beschikbaar zijn. Bobcat-verreikers hadden altijd al een extra robuust ontwerp en de modellen uit de R-serie zetten deze lijn voort. Bijvoorbeeld met bescherming voor alle vitale onderdelen op belangrijke punten en een frame en giek die robuustheid bieden voor werk in alle mogelijke omgevingen. Het ontwerp biedt niet alleen bescherming voor hydraulische en elektrische componenten, waaronder leidingen, kabelbomen en transmissie, maar bevat ook een stalen plaat die de onderkant van de machine beschermt. Alle Bobcat-verreikers hebben een starre giek en een robuust frame van kokerprofiel.
 
In de 75 pk-motor wordt geen AdBlue gebruikt en in de 100 pk-motor geen EGR. Dat betekent dat het aantal onderhoudsintervallen in deze Stage V-modellen is gereduceerd van vijf naar drie, wat het onderhoud vergemakkelijkt en de totale eigendomskosten verlaagt. Het rendement van deze machines wordt daarnaast verder vergroot doordat ze aangesloten zijn via Machine IQ, het nieuwe telematicasysteem van Bobcat.
 
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten