Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bobcat introduceert nieuwe serie roterende verreikers

De nieuwe lijn omvat negen modellen met Stage V-conforme motoren, hefhoogtes van 18 tot 39 meter en een hefvermogen van 5 tot 8 ton voor de Europese markt. Daarnaast zijn er vier modellen in de serie met Stage IIIA-motoren voor het Midden-Oosten en Afrika met hefhoogtes van 18 tot 26 meter en een hefvermogen van 5 tot 6 ton.

16 - 18 JARIGEN (3)
Bobcat

De belangrijkste verbetering in de nieuwe serie roterende verreikers is de gepatenteerde panoramische cabine, die een uitstekend zicht op de werkomgeving biedt. Daarnaast zijn er nog een aantal interessante vernieuwingen aan de cabine toegevoegd:

  • Een geheel afgesloten cabine met overdruk
  • 100% luchtfiltering
  • Een gecertificeerde ROPS-bescherming (Roll-over Protective Structures)
  • Een gecertificeerde FOPS-bescherming (Falling Object Protective Structures)
  • De cabine is standaard uitgerust met airconditioning
  • Geen panelen aan de voorzijde (geïnspireerd door het ontwerp van kraancabines)
  • Een gemakkelijk verstelbare stuurkolom
  • Een comfortabele, volledig verstelbare stoel
  • Een praktische cabinedeur waarvan zowel het onderste als het bovenste deel tot 90° en 180° geopend kan worden.

Alle roterende Bobcat-verreikers zijn daarnaast voorzien van een nieuw dashboard met een display van 7 of 12 inch waarop de bestuurder kan kiezen uit drie beeldweergaven: het klassieke, realtime dynamische laadcapaciteitsdiagram; een nieuw dynamisch laadcapaciteitsdiagram voor de giek, waarop de bestuurder ziet in welk gebied hij veilig een last kan verplaatsen en tot slot een 360°-beeld van bovenaf.

Met de basismodellen in het nieuwe assortiment roterende verreikers biedt Bobcat nu oplossingen voor vier belangrijke hefhoogte-segmenten, namelijk 18 meter, 21 tot 22 meter, 25 tot 26 meter en 30 tot 32 meter. Daarnaast biedt Bobcat in deze segmenten ook nog extra modellen; elk met 1 ton extra hefvermogen.

In het nieuwe assortiment kan Bobcat ook een vijfde segment aanbieden: namelijk roterende verreikers voor 27, 35 en 39 meter hefhoogte en een groter hefvermogen tot 8 ton.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten