Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bobcat ontwikkelt een compleet programma aanbouwdelen

Bobcat streeft ernaar om een compleet aanbod aanbouwdelen te ontwikkelen, zodat de gebruikers met één en dezelfde machine zoveel mogelijk verschillende taken kunnen uitvoeren. Het vermogen, de koppelsystemen, de hydraulica en het Attachment Control Device (ACD) zijn allemaal bedoeld om aanbouwdelen nauwkeurig te bedienen en aanbouwdelen snel te kunnen wisselen.

BKBC - 2024-10-11T112758.932
Bobcat

Vooral voor bedrijven die veel verschillenden werkzaamheden uitvoeren zijn aanbouwdelen ook uit financieel oogpunt aantrekkelijk. Het bedrijf heeft de machines en aanbouwdelen voorzien van veel geïntegreerde functionaliteit, zodat ze beter op elkaar aansluiten en gemakkelijker te bedienen zijn.

In de aanbouwdelen is het Attachment Control Device ingebouwd. Dit is een CANbus-systeem voor de communicatie tussen de machine en het aanbouwdeel. Dankzij het ACD herkent de machine het aanbouwdeel en worden automatisch de instellingen voor onder meer de joystick en de hydraulica aangepast.

Op het display in de machine kan de bestuurder de instellingen wijzigen en gegevens aflezen zoals de bedrijfsuren, prestaties en status van het aanbouwdeel. Als de bestuurder de machine bestuurt met de afstandsbediening, zijn automatisch ook alle functies voor bediening van het aanbouwdeel beschikbaar.

BKBC - 2024-10-11T112823.981
Bobcat
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten