Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bobcat verkoopt meer dan 10.000 E10-minigraafmachines

Bobcat bereikte eind vorig jaar een spectaculaire mijlpaal: in het jaar dat de één-tons E10 minigraafmachine zijn tiende verjaardag vierde, rolde de 10.000ste machine van de productielijn in het Tsjechische Dobris. De E10, die nu de E10z wordt genoemd, is bij uitstek geschikt voor toepassingen als verhuur, bouw, sloop, renovatie, herinrichting, tuinaanleg, landschapsarchitectuur, graaf- en drainagewerkzaamheden.

Bobcat verkoopt 1

Europa

De lancering van de E10 minigraafmachine in april 2008 was een mijlpaal in Bobcat’s geschiedenis en in de ontwikkeling van zijn assortiment compacte graafmachines. De E10 was - samen met de E08 - het eerste graafmachinemodel van Bobcat dat volledig in Europa was ontworpen en gebouwd. Het was de bedoeling om de vroegere modellen te vervangen en de verkoopresultaten te overtreffen door beter aan de verwachtingen van klanten in Europa te voldoen. De verkoopscijfers en de reputatie die de E10 de afgelopen tien jaar heeft opgebouwd, bevestigen dat dit doel ruimschoots gehaald is.

Hoge prestaties

De E10 wordt voortaan de E10z genoemd om aan te duiden dat ze een minigraafmachine is met nul-zwenkstraal (binnendraaier), een maximale graafdiepte van 1,82 m en een machinegewicht van 1.066 kg. Het ontwerp en de bouw van E10z bieden in het marktsegment van minigraafmachines een uitstekende combinatie van hoge prestaties, stabiliteit, bestuurdersveiligheid, ergonomie en duurzaamheid. Bovendien kunnen de rupsbanden gemakkelijk worden ingetrokken om door standaard deuropeningen van 80 cm te rijden.

Zijconsoles

Het belangrijkste kenmerk dat de E10z onderscheidt van andere machines in de markt zijn volgens Bobcat de verstelbare zijconsoles, die plaats bieden aan hydraulische joysticks met stuurdrukregeling. Dit ontwerp is volgens Bobcat uniek in zijn klasse en geeft de bestuurder het comfort en het gevoel van een veel grotere machine, terwijl de breedte van de consoles kan worden aangepast voor een gemakkelijke doorgang door een smalle opening.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten