Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bouwsoftware voor toekomstbestendige bouwbedrijven

Het opleveren van projecten binnen tijd en budget is een grote uitdaging in de bouw. Bedrijven met inzicht in hun projectkosten en capaciteit behalen meer omzet. Ontdek hoe slimme bouwsoftware je helpt dit inzicht te verkrijgen.

NL-CST-Beeldbank-54-2800

Herken je de volgende uitdagingen?
+ Wat is de status van lopende bouwprojecten?
+ Hoe staat het met de gemaakte uren in relatie tot de begroting?
+ Blijven we binnen ons bouwbudget?
+ Is die ene factuur al betaald?
Het zijn slechts enkele vragen waarmee elk bouwbedrijf, klein of groot, dagelijks mee geconfronteerd wordt. Eén ding is duidelijk: het succes van bouwprojecten staat of valt met actueel inzicht in planning, budget en kosten. Als bouwbedrijf wil je geen tijd kwijt zijn aan administratieve processen. Steeds meer bouwbedrijven kiezen er daarom voor om hun bouwprocessen te digitaliseren, zodat ze weer tijd hebben voor waar een bouwbedrijf mee bezig hoort te zijn: bouwen.

Bouwsoftware heeft vele voordelen:

1.    Actueel inzicht
Een bouwproject valt uiteen in verschillende deelprocessen. Met bouwproces heb je met een uitgebreid dashboard actueel inzicht in al je bouwprocessen. Je ziet precies hoe jouw project ervoor staat en stuurt op tijd bij indien nodig.

2.    Meer controle
Het gebruik van papier en spreadsheets is niet verkeerd. Vaak ontbreekt echter een integrale blik, van opname tot oplevering en nazorg. Met een integrale softwareoplossing krijg je beter grip op het hele bouwproces.

3.    Minder administratieve rompslomp

Met bouwsoftware voer je gegevens slechts eenmaal in en wordt deze info automatisch doorberekend op de plekken waar dat nodig is. Het voordeel hiervan is dat handmatige administratieve taken tot een minimum beperkt worden én dat je dure en tijdrovende fouten voorkomt omdat je zelf weinig info handmatig moet invoeren.

4.    Communicatie tussen werf en kantoor

Alle gegevens, op kantoor en op de bouwplaats, worden opgeslagen op één centrale plek. Hierdoor staan kantoor en de werf altijd met elkaar in verbinding. Zo heeft iedereen, altijd en overal, volledig inzicht in de laatste gegevens én wordt iedereen proactief op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen in de projecten.

5.    Blijf binnen budget

Het gebruik van bouwsoftware levert je nóg een belangrijk voordeel op: het efficiënter verzamelen en rapporteren van bedrijfsdata. Als je bijvoorbeeld ontdekt dat bepaalde bouwtaken structureel meer werkuren vragen dan begroot, dan houd je hier rekening mee bij toekomstige calculaties. Dit verkleint je faalkosten.
Wist je trouwens dat Exact Online Bouw je proactief notificaties bezorgt als een project buiten budget dreigt te gaan? Laat nieuwe technologie voor je werken, zodat je zelf kunt focussen op je kerntaken!

Ontdek hoe bouwsoftware van Exact het verschil maakt voor jouw bouwbedrijf

Benieuwd naar de mogelijkheden van Exact Online Bouw? Probeer Exact Online Bouw 30 dagen gratis uit of neem direct contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende demo.
Ga naar exact.be/bouw

NL-CST-Beeldbank-52-2766
NL-CST-Beeldbank-49-2663
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten