Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Bright brengt moduleerbare werf-batterij binnenkort op de markt

Bright Energy ontwikkelde een mobiele en modulaire batterij voor elke bouwwerf (zie https://www.bouwkroniek.be/article/bright-energy-ontwikkelt-mobiele-en-modulaire-batterij-voor-elke-werf.35849 ) als alternatief voor de nog alomtegenwoordige dieselgenerator. De test met het technische prototype van Bright verliep goed.  

IMG_7457
Binnenkort komt de jonge Gentse onderneming met een afgewerkt product op de markt, maar intussen heeft Bright een energie dashboard ontwikkeld (inclusief installatie van meettoestellen) dat ze gratis willen aanbieden aan aannemers, om zo verdere input te ontvangen over alle mogelijke energiesituaties op bouwwerven, om hun software nog beter te maken.
 
Aannemers die willen meewerken, krijgen een meettoestel. Deze meter kan via het energie dashboard gelinkt worden met alle energieverbruikende toestellen en afzonderlijke circuits, zodat de aannemer inzicht krijgt in zijn stroomverbruik op subcircuit- en toestel-niveau. De aannemer ziet op dit overzichtelijke dashboard welke energie-intensieve processen hij kan identificeren en aanpassen en wat de energiekost is van zijn verschillende activiteiten en toestellen en hij krijgt een CO2-indicatie van zijn energiebron.
 
https://bright-energy.eu/energie-monitoring

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten