Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

CD Consult introduceert betaalbare oplossing voor specifieke betonwerkzaamheden

In de bouwsector is er een toenemende vraag naar betaalbare en efficiënte machines die voldoen aan de specifieke behoeften van kleinere en middelgrote projecten. Veel aannemers worden geconfronteerd met hoge kosten voor betonmachines die ontworpen zijn voor breed gebruik en uitgebreide functionaliteiten bieden. Hoewel deze machines technisch indrukwekkend zijn, blijken ze in de praktijk vaak te geavanceerd en duur voor aannemers die niet alle functies nodig hebben. Hierdoor betalen zij vaak voor mogelijkheden die in hun projecten niet van pas komen. Om aan deze specifieke vraag te voldoen, heeft CD Consult de CD 100 ontwikkeld. Deze betonmachine is bedoeld als een kosteneffectief alternatief voor aannemers die geen gebruik maken van de high-end functies van duurdere machines, maar toch behoefte hebben aan een betrouwbare oplossing voor hun betonwerkzaamheden. De CD 100 biedt de noodzakelijke functionaliteiten tegen een aanzienlijk lagere prijs.

FB_IMG_1726476965890

Specificaties en functionaliteiten

De CD 100 is ontworpen met het oog op eenvoud en efficiëntie, zonder in te boeten op prestatie. De machine biedt een werkbreedte van 10 centimeter tot 1,2 meter, wat voldoende flexibiliteit biedt voor een verscheidenheid aan projecten. De machine is uitgerust met een Stage V-motor, die voldoet aan de laatste emissienormen. Deze motor zorgt voor een efficiënte verbranding en lage uitstoot, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook in lijn ligt met de steeds striktere regelgeving op het gebied van emissiebeperking.

Wat de afmetingen betreft, heeft de CD 100 een hoogte van 2,10 meter en een breedte van 2,5 meter. Dit compacte ontwerp maakt de machine geschikt voor werken in beperkte ruimtes, zoals stedelijke bouwplaatsen of projecten met beperkte bewegingsruimte. Bovendien is de machine wendbaar, met een draaicirkel van slechts 1 meter. Dit biedt de mogelijkheid om nauwkeurig te manoeuvreren, zelfs in complexe werkomstandigheden.


FB_IMG_1726476988114

Aanpasbaarheid aan moderne technologieën

Ondanks de focus op betaalbaarheid, is de CD 100 ontworpen met oog voor de toekomst. De machine kan worden uitgerust met 3D- en GPS-systemen, waarmee aannemers de machine kunnen gebruiken voor precisiewerk. Deze systemen maken het mogelijk om beton nauwkeurig te plaatsen en te nivelleren, wat vooral nuttig is bij projecten waar hoge eisen worden gesteld aan afwerking en precisie.


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten