Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Correct Services verdeelt rupshoogwerkers van Custers

Correct Services uit Gent (Wondelgem) is sinds kort invoerder en onderhoudspartner van de (rups)hoogwerkers van de Nederlandse producent Custers Hydraulica bv. Custers fabriceert in kleine reeksen hoogwerkers, zodat modellen op maat van de klant steeds mogelijk zijn. Het totale gamma omvat Custers-autohoogwerkers, rupshoogwerkers, schaarhoogwerkers op trucks, tractorhoogwerkers en andere speciale hoogwerkers.

correct services
De kleinste rupshoogwerkers van Custers is de Verda 9. Die heeft een maximale werkhoogte van 9,2 m en een zijdelingse reikwijdte van 5,4 m en is op hoogte zonder uitzetpoten verrijdbaar. Dankzij de rupsbanden is deze machine heel geschikt voor werken op onverharde ondergronden. Met name voor het snoeien van bomen wordt de Verda 9 vaak ingezet, maar ook in de (industrie– en serre)bouw en in de brede industriesector.

Deze machine heeft een proportionele besturing en wordt aangedreven door een Yanmar-dieselmotor-pomp-combinatie. Een extra troef is het lage eigengewicht van 2.500 kg, waardoor de rupshoogwerker met een zwaardere personenauto te transporteren is. De maximale korfbelasting bedraagt 150 kg (één persoon van zowat 80 kg plus een last van 70 kg).

Verda 12

Omdat er vraag was naar een rupshoogwerker met een groter bereik, ontwikkelde Custers de Verda 12. Deze machine is geschikt voor twee personen met nog 70 kg last of gereedschap. Ze heeft een maximale werkhoogte van 12,3 m en een zijdelingse reikwijdte tot 9 m. Het eigengewicht bedraagt hier 3.500 of 4.900 kg. Door extra ballast toe te voegen en/of het onderstel te verbreden, kan de reikwijdte vergroot worden.

Custers Hydraulica produceert de Verda 9 en 12 in Venray (Nederland), waardoor de levertermijnen goed meevallen.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten