Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

De 930M-wiellader van Caterpillar voldoet aan Stage V

Caterpillar lanceert verschillende verbeteringen voor de reeks kleine wielladers (SWL-modellen Cat 926M, 930M en 938M) voor het verbeteren van het zicht op het uitrustingsstuk, het comfort voor de machinist en de prestaties van de machine. In de Cat SWL-modellen zijn voortaan functies voor grote wielladers geïntegreerd; deze modellen bieden een verbeterd bedrijfsrendement, minder onderhoud en een langere levensduur van de lader. Deze wielladers worden in België aangeboden via Bergerat-Monnoyeur en zijn dealers. 

De 930M-wiellader van Caterpillar voldoet aan Stage V
De nieuwe Fusion-snelkoppeling van de SWL-reeks verbetert het zicht op het uitrustingsstuk aanzienlijk bij toepassingen voor materiaaloverslag. Met het elektrisch-hydraulische koppelingstoepassingssysteem dat handig vanuit de cabine wordt geactiveerd, wordt het zicht op het uitrustingsstuk via de koppeling met maximaal 85% verhoogd via het chassis met een uit één stuk gegoten koppeling met verplaatste bedieningscilinders, terwijl de voordelen van het Fusion-systeem behouden blijven
 
Er is nu een verbeterde onderwagen van de Fusion-koppeling voor vorkuitrustingsstukken leverbaar die de veelzijdigheid van de SWL vergroot, het zicht op het uitrustingsstuk verbetert en werkt in combinatie met de nieuwe Fusion-koppeling. De nieuwe verstelbare materiaaloverslagarm van de reeks zorgt voor een beter zicht, eenvoudige afstellingen en eenvoudig transport met een universele laadbak.
 
Een nieuw ontwerp met gegoten torsiebuis voor de nieuwe modellen 930M en 938M verbetert het zicht van de machinist op het uitrustingsstuk aanzienlijk wanneer het in een geheven stand staat. De nieuwe standaard hefarmen bieden 100% meer zicht op de vorkpunt/-hiel en 50% meer zicht op de laadbakrand om de bedrijfsefficiëntie te verbeteren. Een bijgewerkt slangentraject nabij de zijkant van de hefarmen helpt het zicht te verbeteren indien uitgerust met de groepering voor extra leidingen voor de derde functie.
 
Behalve updates voor de hefarm en de snelkoppeling vernieuwt de nieuwe Cat 930M de benchmark in SWL-machineprestaties en verfijning. De nieuw ontworpen 930M, aangedreven door de Cat C 7.1-motor, voldoet nu aan de EU Stage V- en de VS EPA Tier 4 Final-emissienormen. De nieuwe 930M levert ook 5% meer brutokoppel, 5% meer opbreekkracht en een 5% hoger kantelmoment volledig geknikt in vergelijking met de vorige 930M.
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten