Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Publi-reportage | Dit is handig tijdens een verbouwing

Ben je de look van je woning zat? Tegenwoordig is het kopen van een nieuw huis bijna onmogelijk of een enorme uitdaging. Echter, bij een uitbreidende gezin of een ouderwetse interieurstijl heb je behoefte aan meer ruimte en modernisering.

large-17636

Bovendien is ruimte creëren zeer belangrijk elkaar niet in de haren te vliegen. In een klein ouderwets huis wonen is dan geen optie. De perfecte oplossing is een verbouwing. Tijdens een verbouwing zorg je ervoor dat je woning er direct mooier op wordt en meer wooncomfort biedt. Voor een verbouwing is het beschikken over bepaalde middelen zeer handig. Zo kun je een aanhangwagen huren om meerdere spullen mee te nemen van de bouwmarkt naar huis. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe stoelen, een nieuwe tafel en woonaccessoires. Heb je behoefte aan handige verbouwingstips? In dit artikel lees je hier meer over.

Alles moet schoon blijven

Tijdens een verbouwing komt er natuurlijk ontzettend veel stof en vuil vrij. Het is dan van belang tussendoor en na de verbouwing goed te vegen en alles stofvrij te maken. Doe je dit niet, zul je merken dat het steeds lastiger wordt overzicht te houden tijdens de verbouwing. Doordat het afval met de minuut meer wordt en het niet praktisch is elke keer naar het afvalterrein te rijden, is een container huren een geschikte oplossing. De container kun je vullen met het afval dat vrijkomt tijdens de verbouwing. Wanneer deze eenmaal vol is, dien je een ophaalverzoek en wordt het afval opgehaald. Zelf hoef je verder niets te doen. Bij het gebruik van een container is het handig om te weten hoe je deze moet vullen.

Hoe vul je je afval container?

Bij het gebruik van een container is het goed om te weten hoe je deze moet vullen. Doe je dit niet op de juiste manier, dan zal je al het afval niet met de container mee kunnen. Hieronder vind je een aantal handige tips om je container op de juiste manier te vullen:

Materialen, zoals hout en laminaat, zul je netjes moeten opstapelen en in de breedte in de container leggen. Hierdoor kun je veel materiaal kwijt, zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Zorg ervoor dat de meubels altijd gedemonteerd zijn. Het is beter om losse onderdelen in de container te zetten dan een gemonteerde kast bijvoorbeeld.


Onderaan de container zullen altijd zware onderdelen moeten liggen. Leg je deze op lichte onderdelen, is de kans groot dat er spullen uit de container zullen vallen. Dit zorgt alleen maar voor extra werk.

 

Kortom, laat je verbouwing succesvol verlopen door een aantal handig tips. Zo is het gebruik maken van een container ideaal om het huis schoon te houden en overzicht te houden over de verbouwing.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten