Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Doosan heeft nieuw machineparkbeheersysteem

Doosan heeft DoosanConnect ontwikkeld om tegemoet te komen aan de vraag naar machineparkbewaking, machine-machinecommunicatie, slimme machines en bewaking vanop afstand. DoosanConnect is een draadloos systeem voor het beheren van machineparken en apparatuur voor graafmachines, wielladers en knikdumpers.

Doosan
Het systeem biedt een machineparkbeheersysteem waarmee de prestaties en veiligheid van de machines kunnen worden bewaakt en waarmee preventief onderhoud wordt gestimuleerd. Het systeem is beschikbaar als standaardoptie op alle nieuwe Stage IV-graafmachines (vanaf 14 ton), alle nieuwe Stage IV-wielladers en de nieuwe generatie Stage IV-knikdumpers van Doosan.

Met de nieuwe service kunnen eigenaars en dealers via de telematica-website vanop afstand de machines bewaken en ermee communiceren. Het systeem is ook als inbouwset leverbaar en wordt geleverd met een gratis abonnement van drie jaar waarbij klanten hun eigen account krijgen zodat zij de machines in hun machinepark via het systeem kunnen beheren. Zodra de gratis periode van drie jaar is verstreken, kunnen de klanten een contract voor verlengde service sluiten.

DoosanConnect werd voor de Doo-san-productlijn ontwikkeld en biedt uitgebreide informatie over de machineprestaties. Het gebruikt zowel satellietcommunicatie als mobiele netwerken. Hiermee is dit volgens Doosan het enige hulpmiddel in zijn soort dat zoveel informatie kan leveren en heldere en kostenbesparende gegevens over de apparatuur biedt zodat de klant efficiënter kan werken.

Het DoosanConnect-systeem bestaat uit verschillende elementen: een gps-unit om de locatie van de machine te bewaken en een ‘geografisch hek’ op te stellen om de machine te beveiligen; een draadloze modem om de gegevens uit de verschillende systemen draadloos naar de website te verzenden; een satellietantenne om de communicatie te onderhouden als de machine op een afgelegen locatie werkt, waar geen gsm-bereik is; en de website die klanten toegang geeft tot veel nuttige rapporten en belangrijke machinegegevens.

Met DoosanConnect kunnen machineparkbeheerders een aantal rapporten opstellen zoals de status van het machinepark, details over de machines, locatie van de machines, bedrijfsuren, brandstofverbruik, stationaire tijd t.o.v. werktijd, foutcodes van de machines, onderhoudshistoriek en gebruiksrapporten.

Volgens Doosan biedt het DoosanConnect-telematicasysteem belangrijke voordelen voor klanten doordat de gebruiksgegevens worden benut om efficiënter te werken, zoals het verminderen van de stationaire tijd op basis van het brandstofverbruik. 

Het systeem ondersteunt verschillende machines op verschillende locaties, zodat klanten het machinegebruik kunnen controleren om te beoordelen of de juiste combinatie van machines wordt gebruikt. Bovendien kan het bestuurders helpen om de juiste apparatuur efficiënter te gebruiken en om de locatie van vervangmachines te bepalen in het geval van onderhoud of defecten. Dit systeem biedt eveneens diefstalbeveiliging en het stelt de gebruiker in staat een machine terug te vinden die gestolen werd. Klanten kunnen de specifieke locatie van hun Doosan-machines bekijken en weten zo dat die zich op de juiste plaats bevinden, om diefstal te voorkomen.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten