Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Eerste elektrische Giant

De Nederlandse fabrikant van verreikers, schrankladers en een breed scala aan aanbouwdelen Tobroco-Giant introduceert in München twee compleet nieuwe elektrische wielladers in de tweetonsklasse.

eerst elektrische Giant

De G2200E X-Tra, met lager voorframe, is zichtbaar op het demoterrein en de standaard G2200E met cabine is te vinden op de stand. Beide machines hebben een lithium-ionbatterij met een minimumcapaciteit van 12,3 kWh. Er komen drie accuvarianten om naargelang 4, 6 of 8 uur onafgebroken te kunnen werken. Door het compacte ontwerp zijn de elektrische knikladers ideaal voor werken in gebouwen of drukke stadscentra.

Met het G4500-gamma zijn vorig jaar de eerste modellen gelanceerd die zijn voorbereid op de Stage V-emissienormen. De G1500 X-Tra (die de D332 opvolgt), G2200 X-Tra en G3500 X-Tra staan nu ook klaar om de vertrouwde modellen in het segment van 1,5 tot 3,5 ton op te volgen. De wielladers zijn ideaal voor krappe bouwlocaties vanwege hun compactheid, manoeuvreerbaarheid en kracht.

Op de stand pronkt voorts een conceptmodel van de nieuwe GT5048 verreiker, die later dit jaar de 4548 Tendo HD moet opvolgen in de populaire 2x2m-klasse. Tobroco-Giant heeft het ontwerp van deze alleskunner naar een hoger niveau getild. De machine meet slechts 1,65 m breed bij een hoogte van 1,91 m en wordt aangedreven door een 36 kW (50 pk) sterke dieselmotor van Kubota met katalysator (doc) en roetfilter (dpf) om aan de Stage V-milieunorm te voldoen. De maximale hefhoogte bedraagt 4,8 m en standaard is de GT5048 uitgerust met vierwielbesturing.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten