Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Elektrische graafmachine voor Poppink

Als antwoord op de groeiende vraag naar emissievrij werken, heeft Poppink uit Reutum de eerste nieuwe elektrische mobiele graafmachine van Atlas aangeschaft.

BKBC - 2024-04-16T102709.008
Poppink

Onder toezicht van de Atlas fabriek in Duitsland en in samenwerking met AMT heeft Kemp Groep een gloednieuwe Atlas 165W omgebouwd tot een elektrische Atlas E165W. De transformatie heeft het uiterlijk van de machine subtiel aangepast maar de mogelijkheden voor emissievrije opdrachten van grote aannemers is aanzienlijk vergroot. De dieselmotor is vervangen door een elektromotor. De twee lithium-Ion baterijen zijn onderdeel van het nieuw geconstrueerde contragewicht. De machine behoudt zijn originele stabiliteit en originele zwenkradius. Met elk een energie-inhoud van 184 kWh bieden de accu's de mogelijkheid, bij een gemiddeld verbruik van 35kWh, om wel 10 uur lang te werken.

De softwarematige aanpassingen zijn door AMT in samenwerking met Atlas uitgevoerd. Dankzij de samenwerking tussen de Atlas fabriek en AMT heeft deze elektrische mobiele graafmachine ook het officiële CE-keur gekregen. 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten