Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Fusie DK Rental en Loxam België

DK Rental, de specialist voor alle werken op hoogte, bundelt de krachten met Loxam België, actief op de meer algemene verhuurmarkt van materieel en werktuigen en ook van tijdelijke modulaire constructies. Beide zijn filialen van de Loxam Groep, naar eigen zeggen de Europese nummer één op de verhuurmarkt.    

DK Loxam1
“Beide bedrijven beschikken over teams die gekend staan voor hun gespecialiseerde kennis en elk genieten ze van een sterke reputatie inzake dienstverlening in alle fases van de verhuurcyclus,” verduidelijkt Bill Olivier, algemeen directeur van Loxam België.
 
“De positionering van beide bedrijven op de verhuurmarkt is complementair en zal zorgen voor een uitstekende spreiding van de groep in België, dit zowel voor de verhuur van materieel als van modulaire constructies”, voegt Olivier nog toe.
 
Het samenvoegen van beide organisaties biedt hun klanten toegang tot een nog vollediger aanbod en laat hen genieten van een betere nationale spreiding met 19 agentschappen, een ruimer aanbod met complementaire gamma’s van recent, professioneel en kwalitatief materieel voor de bouwsector, de openbare werken, de industrie en de bedrijven actief in de groenvoorzieningen, een integraal beheer van alle inhuurbehoeften doorheen de volledige levenscyclus van elk project en elke werksite.
 
“Deze integratie en samenwerking creëren een unieke opportuniteit om onze klanten een bredere dienstverlening en ruimer netwerk aan te bieden in België en Luxemburg. Hiermee zullen we ons als de referentie op de verhuurmarkt kunnen positioneren”, besluit Bill Olivier.
 
De fusie van beide bedrijven versterkt de internationale strategie van de Loxam groep en zal worden afgerond vóór 1 januari 2021. Loxam is naar eigen zeggen is de grootste verhuurder van Europa (en nummer 3 wereldwijd) van machines, materiaal voor bouw- en openbare werken, industrie, landscaping en dienstverlening. De Loxam-groep realiseerde in 2019 een omzet van 2,3 miljard € en telt 1.100 agentschappen en 11.000 medewerkers in 30 landen. Loxam beschikt over een park van meer dan 650.000 machines.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten