Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

FUSO lanceert nieuwe Canter en eCanter

FUSO, onderdeel van Daimler Truck, kondigt een uitgebreide update aan van het interieur van de populaire FUSO Canter. Ook de volledig elektrische eCanter krijgt diverse updates en zal in nog meer varianten leverbaar zijn, waardoor onder meer het scala aan gebruiksmogelijkheden wordt vergroot.

BKBC - 2024-05-17T172239.866
FUSO

Het volledig opnieuw ontworpen cabinedesign van de Canter is nu gebaseerd op de moderne look van de eCanter-cabine. Ook met het nieuwe cabine interieur blijft de Canter trouw aan zijn pluspunten. De geluidsisolatie zorgt voor een indrukwekkend laag geluidsniveau in het interieur. Chauffeurs waarderen het goede zicht rondom, de lage instaphoogte en de comfortabele doorloop in de cabine van de Canter.

De Canter beschikt verder voortaan af fabriek over een fleetmanagement-interface en heeft qua veiligheidssystemen een 360°-update ondergaan. Extra sensoren en camera’s zorgen, in combinatie met in totaal acht nieuwe of verbeterde veiligheidssystemen, voor de bescherming van de inzittenden en overige weggebruikers. Het voertuig beschikt standaard over een interface voor een alcoholstartonderbreker.

FUSO Next Generation eCanter

De volledig elektrische Next Generation eCanter heeft voortaan cruisecontrol aan boord. In plaats van de huidige 42 varianten kan de klant voortaan kiezen uit 46 varianten met drie verschillende accuconfiguraties voor de verschillende wielbases.

Dankzij de kleinste draaicirkel in zijn klasse, zijn hoge laadvermogen en zijn veelzijdigheid is de FUSO Canter al meer dan zes decennia een internationale bestseller onder de lichte trucks. Het voertuig is leverbaar in vijf gewichtsklassen (3,5 tot 8,55 ton), met zes wielbases (2.500 tot 4.750 mm), drie krachtige motoren (130 tot 175 pk) en drie cabinevarianten (Standaard = 1,7 meter breed, Comfort = 2 meter breed en Dubbelcabine = 2 meter breed).

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten