Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Goederenoverslag North Sea Port stijgt met meer dan 9%

Gedurende de eerst negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port een goederenoverslag via de zeevaart van bijna 57 miljoen ton. Dit is een stijging met 9,3% of 4,8 miljoen ton tot 56,9 miljoen ton tegenover dezelfde periode vorig jaar. De groei was het sterkst tijdens het tweede kwartaal van dit jaar. Tijdens het derde kwartaal kende de groei een vertraging. De verwachting is dat dit zich de komende maanden zo zal voortzetten.

Goederenoverslag North Sea Port stijgt met meer dan 9%
Droge bulk kent een groei met 13% (3,6 miljoen ton) en komt op 31,4 miljoen ton. Hierbij zorgen de vaste brandstoffen voor bijna de helft van deze stijging (+1,6 miljoen ton). De overslag van oliehoudende zaden, ijzer en ertsen is eveneens toegenomen. Stukgoed herstelde zich sterk met een groei van 11% (+ 0,8 miljoen ton) en klokt af op 7,7 miljoen ton. Meer dan de helft van deze stijging komt op het conto van de handel in staalplaten. Ro/ro blijft groeien met +8,4% (0,2 miljoen ton) en komt uit op 2,8 miljoen ton. De totale overslag van vloeibare bulk boekt 13,3 miljoen ton, een stijging met 3,1% (0,4 miljoen ton). 
 
Voor de eerste negen maanden van dit jaar kende ook de overslag via de binnenvaart een stijging met 8,4% of 3,7 miljoen ton tot 48 miljoen ton. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de toename van de goederenoverslag tijdens het tweede kwartaal. De daling van de handel met Rusland wordt opgevangen door extra overslag uit voornamelijk de Verenigde Staten, Canada en Finland. 
 
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten