Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

GR technics verzekert toekomst vanuit nieuw bedrijfsgebouw

GR technics opent binnenkort een nieuw bedrijfsgebouw in Beerse, waar de productie verdriedubbeld kan worden. Na het 15-jarige bestaan is dit een nieuwe mijlpaal voor de onderneming van Gunter Roefs.

GR technics
GR technics opent straks de deuren van de nieuwe bedrijfsoppervlakte van 10.000 m² in Beerse. In het gebouw zal de productie van de licht-en cameramasten van het eigen merk Stalico aanzienlijk verhoogd worden door de doordachte inrichting van het gebouw.
 
“We behalen hiermee bijzonder veel efficiëntiewinst”, zegt zaakvoerder Gunter Roefs. “Doorheen de jaren hebben we een gezonde éénrichtingsflow gegenereerd die nu in onze nieuwe bedrijfshal volledig tot zijn recht komt. De materialen komen langs de ene deur binnen en langs de andere kant gaan de afgewerkte producten buiten. Alles heeft een toegankelijke plek zodat de werknemers vlot en efficiënt kunnen werken”
 
Beter milieu
 
Voor de onderneming betekent een hogere productie echter geen hoger verbruik. GR technics staat als bedrijf voor duurzaam ondernemen en richt zich op ecologische producten. “Al onze producten zijn robuust en ingenieus eenvoudig. We zorgen voor duurzame materialen zodat de producten een lange levensduur behouden”. De onderneming zet hard in op duurzaamheid door de productie van systemen die bijdragen aan een beter milieu. “Vorig jaar tekenden we bij VOKA in op het charter Duurzaam Ondernemen. Zo worden we als bedrijf nog verder aangespoord en begeleid om op alle vlakken zo duurzaam mogelijk te werken”, meldt Gunter Roefs.
 
“Denk daarbij aan de accupacks die sterk meewerken aan de reductie van CO2. Zo is er GR technics’ nieuwe power-pack, evenals ingenieuze en hybride off-grid-systemen. In combinatie met mobiele zonnepanelen kunnen die het stroomverbruik tot 80% reduceren en zorgen voor de maximale CO2-reductie op de tijdelijke stroomvraag.”
 
Als pionier in de productie van mobiele licht -en cameramasten van Stalico is GR technics in vijf sectoren actief: industrie en bouw; evenementen; calamiteitendiensten (brandweer – politie – civiele bescherming - …); beveiliging -en bewakingsbedrijven en defensie.
 
Opening
 
Alles wordt getoond op de zakelijke opening op 23 september van het nieuwe gebouw via een bedrijfsfilm en een expositieruimte waar alle mobiele toepassingen worden gepresenteerd. Daarnaast zullen partners van GR technics hun producten en materialen tonen. Voorts staat bij de opening een panelgesprek op de planning dat gemodereerd zal worden door Ruben Van Gucht. Met ‘Duurzame ondernemers van bij ons’ vertellen alle partners hoe zij duurzaam ondernemen zien en uitvoeren. Wie erbij wil zijn, neemt vooraf contact op met het bedrijf.
 
De zondag erop zet GR technics de deuren nog eens open voor het publiek. Er is een doorlopende rondgang in de nieuwbouw en op het buitenterrein gaat er een klein festival door met entertainment voor jong en oud. De opbrengst gaat naar een gemeentelijk en een nationaal goed doel. Ook hier moet men vooraf inschrijven (openbedrijfsfestival.be) zodat er een veilig evenement opgezet kan worden.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten