Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Hatz toont nieuwe driecilinder op Intermat

Hatz komt op materieelvakbeurs Intermat in Parijs onder meer op de proppen met een nieuwe driecilinder dieselmotor die voldoet aan de EU Stage V-norm.

hatz

Deze 3H50T is de jongste telg uit de H-serie en hoort thuis in de vermogensklasse onder de 19 kW. Met een cilinderinhoud van niet meer dan 1,5 l. en een maximaal koppel van 130 Nm is dit wellicht de motor met het hoogste koppel op de markt.

Compact

De 3H50T levert zijn vermogen zonder intercooler en de afwezigheid van een dieselpartikelfilter (PDF) maakt hem bijzonder geschikt voor compacte machines. Dankzij zijn geringe omvang kunnen de constructeurs hem in krappe compartimenten inpassen. Deze motor met lager gewicht en kleinere afmetingen overtreft de oudere versies uit de categorie van 19 tot 37 kW.

Zelfs zonder verdere bewerking van de uitlaatgassen bereikt de Hatz 3H50T een tien keer lagere deeltjeswaarde dan de grenswaarde. Voor de EU Stage V-norm is dat 0,4 gram per kW/h.

De 3H50T OPU-versie is overigens een stekkerklare oplossing voor de constructeurs van compacte machines die complete en montageklare motoren willen. Ze is bijgevolg geschikt voor hefplatformen, hydraulische aggregaten, boormachines en stationaire toepassingen zoals pompen en generatoren. 

Hoog koppel

Met de 3H50T bouwt Hatz de H-serie uit. Deze serie omvat motoren van beperkte omvang die gebruik maken van geavanceerde technologie zoals een turbocompressor of het common rail-systeem van Bosch (off highway-versie). Compacte en robuuste motoren dus die reeds een hoog koppel leveren bij een laag toerental. 

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten