Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

De Belgische verhuurder en verkoper van hef- en magazijntrucks B-Close, is een halve eeuw actief. Dankzij exclusieve samenwerking met internationale merken op de Belgische markt en de lokale aanwezigheid over het hele land, verstevigde B-Close zijn positie in de logistieke sector.

Heftruckspecialist B-Close viert 50ste verjaardag

De omzet steeg de jongste vijf jaar met 58%, van 57 miljoen euro in 2017 naar 90 miljoen euro in 2022. De doelstelling is om tegen 2024 een omzet van 150 miljoen euro te behalen. Het bedrijf telt 232 werknemers.

“Elektrische heftrucks maken vandaag ongeveer 60% van het totale aantal uit. Als je de magazijntrucks meetelt gaat dat naar 85%. Hierbij wordt fysiek sleutelen aan onderdelen vervangen door het inloggen in een computer om van daaruit een aantal parameters te controleren. Binnen een paar jaar zal dat inloggen zelfs vanop afstand kunnen gebeuren", aldus Eric Maertens, CEO van B-Close.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten