Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Hidromek verhoogt werksnelheid van H4-graafmachines

De nieuwe H4-serie graafmachines van Hidromek, in ons land verdeeld via FM Bouwmachines, bieden hoge prestaties en maken het verschil dankzij hun snelheid. De producent wil het gebruik van de machine makkelijker maken voor de operator en daarom heeft de H4-serie een elektronisch systeem met een verhoogde capaciteit dat het mogelijk maakt de toestand van de machine  gemakkelijk te controloren en te integreren met extra apparatuur.

Hidromek 2

Door de diameter van hydraulische cilinders, buizen en staven te veranderen, wordt de werksnelheid van de H4-serie verhoogd. De powerboost en de maximale druk van het hydraulische systeem zijn verbeterd. Deze verbeteringen hebben volgens Hidromek geleid tot deze snellere, productievere en efficiëntere gloednieuwe serie.

Verbeterd zicht

Hidromek focust zoals steeds ook op de veiligheid van het werk door het zicht te verbeteren en het aantal dode hoeken tot een minimum te beperken met camera’s aan de rechterkant en de achterzijde om zo de kans op arbeidsongevallen te minimaliseren. De rode hendels en waarschuwingslabels op de nieuwe serie machines zijn ontworpen om de veiligheid van de machinist nog te verhogen.

De led-koplampen op de nieuwe H4-graafmachines verbeteren het nachtzicht enorm en de nieuwe serie heeft ook een acht-inch display met een geïntegreerde radio, meertalige opties en een achteruitrijcamera met verbeterde beeldkwaliteit.

Makkelijke controle

De Smartlink die communiceert met het gsm-netwerk en het gps-volgsysteem, zorgt voor het volgen van gegevens, zoals de bedrijfsmodi en perioden, geografische positie, brandstofverbruik, onderhoudstijden en foutcodes voor de service en de klant via internet. Dit systeem waarmee de operatoren een efficiënter machine- en servicebeheer kunnen uitvoeren, is ook beschikbaar in de H4-serie.

Alle bedieningsknoppen zijn verzameld op een enkel paneel om de controle te vergemakkelijken.
 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten