Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Holcim neemt de eerste 100% elektrische betonmixer in gebruik

Holcim nam de eerste 100% elektrische betonmixer van België in gebruik. Dit innovatief transportmiddel voor het vervoer van beton van fabriek tot bouwplaats zet een grote stap in het verlagen van de CO2-uitstoot in het wegvervoer.

Ontwerp zonder titel (10)
Holcim

Het lastenboek voor de betonmixer was ambitieus. Naast de prestaties op de weg moest de vrachtwagen ook in overeenstemming zijn met de GSR 2024-normen, die vanaf juli 2024 gelden. Daarnaast moest het aandrijfsysteem van de mixer – een elektrische aftakas (E-PTO) – van stroom worden voorzien door de accu's van de vrachtwagen. 

Volvo en De Buf boden snel een technische oplossing. Begin 2023 werden tests uitgevoerd op een 8x4 tridem 100% elektrische vrachtwagen, specifiek afgestemd op de vereisten van Holcim België voor gebruik in stedelijke betoncentrales.

Deze eerste 100% elektrische Belgische betonmixer maakt deel uit van de 1.000 Volvo-vrachtwagens die tegen 2030 in Europa in gebruik zullen worden genomen door de Holcim Groep.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten