Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Hoslet F. opent nieuwbouw

Hoslet F. nam begin september een nieuwbouw van 2.500 m² in gebruik langs de weg tussen Perwez en Jodoigne. De investering in het terrein en het gebouw bedraagt volgens zaakvoerder Frédéric Hoslet 3,5 miljoen €.

hoslet

Het pand omvat een opslagruimte voor materieel, een onderdelenmagazijn, een verhuurcentrum, een werkplaats en een immens magazijn met een ruime keuze aan werkkledij, draagbaar elektronisch gereedschap, manueel gereedschap en een gamma ijzerwaren. Sinds de opening heeft Hoslet zijn wegenbouwactiviteiten stopgezet om zijn klanten die actief zijn in grondverzet en omgevingswerken geen concurrentie aan te doen. 

Het verhaal van deze onderneming begint in 2002 wanneer Frédéric Hoslet beslist om het familiebedrijf in Chaumont-Gistoux te verlaten en zijn eigen bedrijfje op te richten voor wegenwerken en tuinaanleg. De zaken lopen goed en hij neemt snel één, twee en zelfs drie personen in dienst. In 2007 heeft hij 22 werknemers en begint hij met de verhuur en verkoop van machines. In dat jaar sluit hij een partnership met invoerder BIA en koopt hij zijn eerste Komatsu-machines. Sinds kort biedt Hoslet F. 14 machines te huur aan. Daartoe behoren vooral minigravers (van 900 kg tot 8 ton), maar ook een kniklader, een schranklader op rupsen en een graafmachine op rupsen van 13 tot 15 ton.

Twee jaar geleden trad de firma Hoslet F. toe tot het Utility Partners-netwerk van BIA. De Utility Partners van BIA zijn regionale verdelers die experts zijn in hun vak en over de technische en logistieke infrastructuur beschikken om een betrouwbare, efficiënte en snelle service te kunnen aanbieden.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten