Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Huurkoopformule voor chapetrailers en -machines

Overmat Belgium introduceert een huurkoopformule voor chapetrailers en chapemachines. Vloerders en chappers kunnen rechtstreeks bij het bedrijf een huurkoopcontract afsluiten. “Zo kunnen startende ondernemers een volledig uitgeruste machine aanschaffen, zonder daarvoor een dure lening te moeten aangaan”, zegt Dirk Dergent, Businessmanager bij Overmat Belgium.

Ontwerp zonder titel - 2024-02-26T103757.162
Overmat

Chapebedrijven die grotere nieuwbouw- en renovatieprojecten willen uitvoeren, kunnen dit niet zonder de aanschaf van een professioneel uitgeruste chapemachine of chapetrailer. Zo’n machine vraagt al vlug een investering van enkele honderdduizenden euro’s. In veel gevallen wil een bank of leasingmaatschappij deze investering niet financieren.

Dankzij de huurkoopformule kunnen ze meteen gebruikmaken van een chapetrailer of -machine, die volledig voldoet aan hun eisen. “Hierdoor kunnen ze onmiddellijk grotere opdrachten aannemen en hun omzet gevoelig en snel verhogen. Wanneer de configuratie afgerond is, bekijken we hoeveel de totale investering bedraagt. Standaard sluiten we dan een contract af om de machine in vijf jaar af te lossen. Kan de koper een kortere termijn aan, dan daalt uiteraard het totaal af te betalen bedrag. Het grote voordeel is dat een startende ondernemer geen lening bij een bank of contract bij een leasingmaatschappij moet afsluiten.”


Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten