Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Huurland neemt Global Rent over

Huurland heeft het verhuurbedrijf Global Rent uit Boortmeerbeek overgenomen. Die operatie past perfect in de groeistrategie van Huurland dat uitbreidingsmogelijkheden zoekt in Vlaanderen. Huurland wil een totaalaanbieder worden voor alle materiaalnoden op de Belgische bouwwerven..

Huurland neemt Global Rent over
“Global Rent heeft dezelfde familiale structuur en waarden als Huurland. Wij bieden onze klanten uitstekende verhuuroplossingen in bouw, renovatie, installatie, afwerking, aanleg en onderhoud, die allemaal bijdragen tot fier vakmanschap. Zij doen dat ook. Global Rent is een gekende naam in de verhuurwereld en vooral actief in de regio Mechelen, Leuven en de oostkant van Brussel. Met Global verwerven we een solide bedrijf met een uitgebreide klantenbasis en een interessant marktaandeel”, verklaart Pascal Ameloot, CEO en één van de drie zaakvoerders van Huurland.
 
“We kennen Huurland al lang als betrouwbare collega’s. We keken uit naar potentiële overnemers die op dezelfde lijn zaten. Samen met het hele team zetten we onze schouders onder deze overname om er een succesverhaal van te maken. Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken: zij kunnen blijven rekenen op hun vertrouwde team, dezelfde aanpak en kwaliteitsvolle service die ze van ons gewend zijn”, zegt Manfred Verbeke, de eigenaar van Global Rent.

Groeistrategie

De overname past perfect in de groeistrategie van Huurland. Het verhuurbedrijf bouwt in de industriezone De Prijkels in Nazareth/Deinze aan een nieuw hoofdkwartier. Naast deze nieuwe hoofdvestiging met de centrale diensten biedt deze locatie ook onderdak aan een opleidingscentrum en een gloednieuw specialisatiefiliaal voor groot materiaal.
 
“Wij willen een toonaangevend verhuurbedrijf worden in Vlaanderen. We doen dit door onze vier engagementen volop uit te spelen: betrouwbaar materiaal, een hoge beschikbaarheid, goed advies en stipte afspraken. Global Rent staat voor dezelfde waarden, Net zoals wij combineren ze die ook met een familiaal karakter en een persoonlijke aanpak van de klanten”, besluit Pascal Ameloot.

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten