Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

JCB lanceert nieuw veiligheidssysteem

Materieelproducent JCB lanceert een nagelnieuw veiligheidssysteem voor zijn wielladers en vermindert zo het risico op ongevallen on-site tussen mens en machine.

jcb 3

Het JCB Proximity Braking System, kortweg PBS, zorgt automatisch voor een alarmsignaal in de cabine en activeert de remmen van de machine wanneer een persoon zich binnen de vooraf ingestelde ‘gevarenzone’ rond de machine begeeft. Meer nog, het systeem plaatst de machine dan automatisch in neutraal en schakelt de parkeerrem in.

Tegelijk wordt de voorbijganger in gevaar ook gewaarschuwd voor een bewegende machine dankzij een vibrerende transponder bevestigd aan de veiligheidshelm.

Dit nieuwe Proximity Braking System wordt geïntroduceerd als optie op het paradepaardje van de JCB-wielladers: de krachtige 19-tons 457.

De belangrijkste kenmerken van PBS zijn:

  1. detectiezone rond de machine;

  2. vibrerende transponder voor de helm van de voorbijganger;

  3. alarmsignaal in de cabine voor de operator;

  4. automatisch remsysteem vermindert drastisch het risico;

  5. ideaal veiligheidssysteem voor de meeste industrieën.

Het Proximity Braking System is een bijkomend hulpmiddel voor het verhogen van de veiligheid op de werksite en vervangt niet de preventiemaatregelen en standaard voorschriften inzake veiligheid op de werksite.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten