Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Jimmy Vleminx wint Belgian LindeCup

De 38-jarige Limburger Jimmy Vleminx won zopas de negende Belgian LindeCup, het jaarlijkse kampioenschap heftruckrijden dat georganiseerd wordt door Motrac Handling & Cleaning. Zowat 40 heftruckchauffeurs, allen actief in Belgische kmo’s en grote bedrijven, demonstreerden er tijdens praktische kwalificatierondes hun vakkennis en vaardigheden met de heftruck- en reachtruckmodellen van Linde. Daarin werden hun rijvaardigheid, precisie en snelheid getest. In een voorafgaande theorieronde werd bovendien ook hun kennis van techniek en veiligheid getest.

Belgian LindeCup 2019
Jimmy Vleminx nam reeds voor de zesde maal deel en eindigde de voorbije vier jaren steevast bij de beste drie en won reeds in 2016. Hij werkt reeds 15 jaar voor Madrico in Bree (producent van o.m. kruiwagens) als lasser. Maar iedere dag rijdt hij ook tien minuten met de heftruck en dat is voor hem hét hoogtepunt van de dag. “Mijn grootste motivatie om elk jaar aan de Belgian LindeCup deel te nemen is de kick van de wedstrijd in een sterk deelnemersveld, maar vooral ook om me terug te kwalificeren voor het WK in Duitsland. Ik nam reeds vier keer deel met het Belgische team en in 2014 veroverde ik er zelfs de zilveren medaille als beste individuele teamspeler. Dit jaar ga ik resoluut voor goud”, meldt Vleminx. 
 
De 33-jarige Luikenaar Quentin Servais, werkzaam voor Weerts Supply Chain (Luik/Vorst) en al 15 jaar heftruckchauffeur, haalde zilver en dit reeds voor de derde maal op zes deelnames. “Ik doe mee voor de sport, voor ontmoetingen met andere chauffeurs en uitwisselingen van ervaring, maar ook om mezelf te testen. Ik kijk er enorm naar uit om in september voor de derde keer deel te nemen aan het WK”, vertelt Servais. 
 
De 45-jarige West-Vlaming Peter Clarysse haalde brons op dit BK tijdens zijn derde deelname. Hij werkt momenteel als warehouse management system coördinator voor diepvriesgroentenproducent Ardo uit Ardooie. Maar met zijn 25 jaar ervaring als heftruckchauffeur leeft hij er zich ook telkens één week per maand fulltime uit op de heftruck. “Ik neem deel aan de LindeCup om te winnen en om me te meten met de besten. Nu ben ik bijzonder gebrand op mijn eerste deelname aan het WK, met alle ervaringen die daarmee gepaard gaan”, zegt Clarysse.  
 
Deze drie beste heftruckchauffeurs van België winnen behalve een geldprijs nog een all in-ticket voor het wereldkampioenschap heftruckrijden in Aschaffenburg (Duitsland) van 19 t/m 21 september. (zie https://www.staplercup.com/de)
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten