Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Klantgerichte wateroplossingen bij Quality Pumps & Machines

Vanuit het Oost-Vlaamse Lochristi voorziet Quality Pumps & Machines talloze ondernemingen uit de bouw, wegenbouw en waterwereld van hoogwaardige diesel- en elektrische pompen. Sinds de overname in 2021 door de Van der Ende Group wordt echter ook al eens wat verder gekeken. Onder meer waterbehandeling en watermanagement komen zo in het vizier.

Bezoek-

Quality Pumps & Machines staat al ruim tien jaar gekend als betrouwbare partner voor zowel verkoop als verhuur van talloze pompoplossingen. Het bedrijf is exclusieve invoerder van onder meer het Zweedse Grindex en mag daarnaast ook de Screw Impeller Pump of S.I.P. rioleringspomp tot zijn aanbod rekenen. “Pompen blijven onze core business,” zegt huidig zaakvoerder Erwin Scheys overtuigd. “Ons huurassortiment hebben we stap voor stap uitgebreid met onder meer DN300 dieselpompen, waardoor we in staat zijn om pompoplossingen voor grotere projecten aan te bieden en snel uit voorraad te leveren met het bijpassende leidingwerk”

Dankzij de overname door het Nederlandse Van der Ende krijgt Quality Pumps ook toegang tot andere produkten.“Stap voor stap zullen we ook andere watertechnologieën van de Van der Ende Group aan het gamma toevoegen. Zo kunnen we binnenkort niet alleen een pomp, maar evenzeer complete oplossingen aanbieden.”

Focuspunten

Quality Pumps zal in de toekomst ook blijven focussen op de aannemerij en wegenbouw met zijn gekende sterkhouders: de dieselaangedreven S.I.P. rioleringspomp en de Grindex dompelpompen. Erwin Scheys verduidelijkt verder: “De reputatie van Grindex staat al zo’n tachtig jaar ijzersterk en vooral het feit dat de pompen dankzij de ingebouwde luchtklep onbeperkt kunnen en mogen droogdraaien is voor onze klanten een aantrekkelijke feature. Met een volledig gamma drainage-, slib- en inoxpompen is het toepassingsveld daarenboven erg breed. Dankzij mijn jarenlange pompenervaring kan ik wel bevestigen, dat de Grindex pomp een topper is in zijn segment. De S.I.P. wordt dan weer vooral ingezet als huurtoestel bij infrastructuurwerken, met als belangrijkste voordelen zijn autonome werking, het zuinig energieverbruik, de geruisarme werking en de quasi volledig verstoppingsvrije schroefcentrifugaalwaaier.”
Als nieuwkomers worden de Lowara pompen eveneens opgenomen in het assortiment van Quality Pumps. Lowara heeft een enorme goede naam in de Europese gebouwentechniek wereld, echter in België is deze Italiaanse pompenfabrikant vrijwel onbekend.

Oplossingen

Nu Quality Pumps & Machines officieel deel uitmaakt van de Van der Ende Group, wil het ook de expertise van het Nederlandse bedrijf beter gaan benutten. “In Nederland heeft de Van der Ende Group een solide reputatie als producent, innovator en leverancier van technische oplossingen voor onder andere waterbehandeling en waterbeheer in, hoofdzakelijk, de tuinbouw. Samen zullen we hun technologieën nu verder afstemmen op de Belgische markt - en dus onze belangrijkste sectoren en industrieën - met een focus op maximaal hergebruik van regenwater, proceswater, enzovoort. Hierdoor hoeft drinkwater enkel nog maar te worden aangewend wanneer het echt niet anders kan.”

Kwalitatieve dienstverlening

Toch slaat de ‘quality’ in de bedrijfsnaam niet op de producten alleen, benadrukt Scheys nog. “We staan net zo goed voor een kwalitatieve dienstverlening. Zo bezorgen we onze klanten nog dezelfde dag een offerte of advies, zorgen we met onze eigen hersteldienst voor snelle interventies en kunnen we mede dankzij onze grote verhuurvloot ook op het onverwachtse altijd snel een oplossing bieden. Het spreekt voor zich dat we die service ook in het nieuwe aanbod zullen doortrekken, met bijvoorbeeld de Lowara pompen.“
Het businessmodel van Quality Pumps is enorm klantgericht en dit zal in de toekomst niet aangepast worden. “Voor mezelf is dit model een verademing na meer dan 20 jaar in Corporate bedrijven te werken, waar de dienstverlening en technische support bijzaak is geworden ”.

Laat de toekomst maar komen, Quality Pumps is er meer dan klaar voor.


Dieselpompen2
bouwkroniek1
Bezoek-2
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten