Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Publi-reportage | Lasertopo pakt tijdens MATEXPO uit met nieuwe meettoestellen & productcategorieën, én een frisse buur!

Altijd al is MATEXPO een belangrijk evenement voor meetspecialist Lasertopo, waar productinnovaties van Leica Geosystems, Nedo en HMP een prominente plek op hun beursstand innemen. Dit jaar valt er op stand 118 echter nog meer te beleven dan louter nieuwe producten. Naast updates aan het productassortiment valt er immers de toevoeging van een volledig nieuwe productcategorie op te tekenen, alsook een opmerkelijke uitbreiding van hun serviceaanbod en... een verhuis.

F1---iCR70

De tandem Lasertopo - HiLAB op Matexpo

Wie MATEXPO eerder al bezocht, zal de locatie van de Lasertopo-beursstand (nr. 118) haast instinctief weten te vinden: in de hoek van Hal 1 vlakbij de doorgang naar hallen 5 en 6. En ook de merken waarvoor Lasertopo als verdeler, servicepartner en ambassadeur optreedt, klinken nog steeds bekend, met giganten als Leica Geosystems, Nedo, HMP en Gann in de spotlights.
Al zullen ze de volgspot tijdens MATEXPO méér dan bij andere edities moeten delen met de beursstand die Lasertopo flankeert. Geen Laboconstruct deze keer, wél HiLAB. “Om onze expertise op het gebied van labo-apparatuur, die voorheen enkel voor de bouwsector toegankelijk was via Laboconstruct, ook toegankelijk te maken voor andere sectoren, besloten we Laboconstruct te laten transformeren tot HiLAB", blikt zaakvoerder en betontechnoloog Tom De Clercq terug.
"Op MATEXPO kunnen bezoekers uit de branche ontdekken, dat we eigenlijk weinig hebben veranderd aan de hoogwaardige laboratoriumapparatuur en de laagdrempelige ondersteuning die we voorheen al boden."

Veel nieuws bij producten en diensten

Los van de ‘frisse buur’ valt er op de Lasertopo-stand tijdens MATEXPO nog meer nieuws op te tekenen, van updates aan het productportfolio tot een opvallende aankondiging.

Toevoegingen aan het productaanbod

"Naast populaire producten zoals de iCR70 en -80 robotstations, de RTC360 3D-laserscanner, het dynamische plaatproeftoestel van HMP, de verbeterde BLK360 G2 en de slimme AP20 AutoPole-meetstok die vorig jaar werd gelanceerd, introduceren we op MATEXPO ook enkele opmerkelijke nieuwkomers", legt Tom uit. "Denk bijvoorbeeld aan het krachtige iCR80-robotstation, voorzien van een GeoCOM-poort. Dankzij deze GeoCOM-poort kan extra hardware toegevoegd worden die communiceert met het iCR80-robotstation om nog meer performantie op de werf aan de dag te brengen.”

Machinesturing voor tuin- & grondwerken

"Een van de opvallendste toevoegingen aan het aanbod is misschien wel de iCON Site Excavator-applicatie voor de tablet, in combinatie met enkele nieuwe sensoren die opgebouwd worden op een graafmachine", zegt Tom De Clercq. "Met deze toevoeging kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van tuin- en grondwerken, door ook de kranen tot 15 ton te betrekken in onze nauwkeurige 3D-meetsystemen."

Ondersteuning: CAD-opleidingen

Hoewel Lasertopo altijd al bekend stond om hun uitgebreide service, waaronder technische ondersteuning, verkoop- of verhuuropties bij toestellen, een haal- en brengservice en onderhoud en kalibratie aan toestellen, zelfs wanneer die niet bij Lasertopo werden aangekocht, wordt de dienstverlening nóg verder uitgebreid.
"Digitalisering in de bouwsector blijft toenemen, ongeacht de omvang van een aannemer", zegt Fiona De Smet. "We bestaan dit jaar 40 jaar, dus die evolutie hebben we van op de eerste rij kunnen beleven. Als Lasertopo voelen we de verantwoordelijkheid om álle spelers, ook de kleinere bedrijven, op dit gebied te ondersteunen. Daarom hebben we onlangs besloten om specifieke CAD-opleidingen aan ons trainingsaanbod toe te voegen. Van basisprincipes tot tips & tricks voor het correct voorbereiden en uitlijnen van plannen in een CAD-omgeving!"

Een nieuwe uitvalsbasis

Hoewel het huidige adres nog steeds op de catalogus en de correspondentie prijkt, zijn er ook hier veranderingen op komst, onthullen Fiona & Tom. "Ons bedrijf lijkt al geruime tijd uit zijn voegen te barsten. Daarom leggen we dit najaar letterlijk de basis voor de toekomst van ons bedrijf. Een nieuw pand moet ons de ruimte bieden om ons potentieel beter te benutten en onze klanten nog betere service te leveren. De oplevering en ingebruikname van het nieuwe pand laten nog even op zich wachten, dus hopen we je in eerste instantie te mogen verwelkomen op onze stand tijdens MATEXPO!"

MATEXPO is de uitgelezen kans om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoogkwalitatieve meetapparatuur. Kom langs op stand 118 en ontdek hoe Lasertopo via innovatieve producten en een verregaande ondersteuning jouw bouwproject naar een hoger niveau kan tillen.

Het team van Lasertopo, dat MATEXPO -bezoekers zal bijstaan in hun queeste naar precisie en snelheid, mag zich opmaken voor een verhuis naar een nieuw bedrijfsgebouw.

F2---Team

Dynamisch plaatproeven wint nog steeds aan belang. Met de HMP LFGpro in het aanbod beschikt Lasertopo over flink wat troeven om bedrijven hierin bij te staan.

F3---Dynamisch-plaatproeven

Op de beursstand, de website en in de catalogus springt de toevoeging van machinesturing als productcategorie in het oog. “Een verbreding van het aanbod voor tuin- en grondwerken”, klinkt het.

F4---iXE3-machinesturing
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten