Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

“Machines verkopen is gemakkelijk. Wij willen oplossingen bieden.”

Bergerat Monnoyeur lanceerde vorige week de nieuwe website Innovationsbycat.be. Het platform introduceert de nieuwste technologieën van Cat® bij klanten en prospects.

cat 1

Bergerat Monnoyeur startte het project rond innovationsbycat.be op om het leven van machinisten en bouwondernemers gemakkelijker te maken. “We willen dichter bij hen staan,” verduidelijkt Marketing and Event Coordinator Els Ysebaert, “Op één website vinden ze een overzicht van al onze technologieën in een begrijpbare, heldere taal. Voor elke doelgroep.”

Stefan Verdonck, Product & Technology Manager, treedt zijn collega bij: “Cat® introduceert voortdurend nieuwe technologieën voor elk type machines. Wij willen laten weten dat we die technologieën aanbieden, klanten informeren, bijsturen, opleiden, begeleiden en extra service bieden. Een machine verkopen is gemakkelijk. Wij willen oplossingen bieden”.

Machinisten blijven onvervangbaar

Eén zo’n oplossing is Cat® Grade Control. Dit graafsysteem laat, in 2D met lasertechnologie of in 3D met GPS, graaf- en nivelleringswerken tot 45% sneller verlopen.

Pieter Quaegebeur staat al 13 jaar in voor de opleiding van machinisten, vertegenwoordigers, product managers en is dus altijd de allereerste om de nieuwste technologie onder de knie te krijgen.

“Met Cat® Grade Control vertelt de machine hoe diep je nog moet graven,” legt Quaegebeur uit, “De machinist kan in één beweging doen waar hij er anders meerdere voor nodig had. Het is 100% nauwkeurig, snel en dus ook winstgevend.”

De technologie is volgens de Senior Demonstrator-Instructor bij Bergerat Monnoyeur speciaal ontwikkeld voor machinisten. Maar het maakt hen niet overbodig: “Het maakt machinisten beter, maar het inzicht van de machinist kan niet vervangen worden.”

Een eigen demoterrein

Quaegebeur weerlegt in één adem ook dat de technologie ingewikkeld is: “Op een paar uurtjes tijd is elke machinist ermee weg.” Hij spreekt uit ervaring, want op het terrein van Bergerat Monnoyeur geeft hij zelf demonstraties en interne opleidingen. Een groot voordeel, want zo kan elke technologie meteen getest worden.

Het maakt de job van Marketing and Event Coordinator Els Ysebaert ook een stuk eenvoudiger: “Klanten kunnen uitgenodigd worden, zoals op 9 en 10 juni, voor een demonstratie waarbij ze zélf Cat® Grade Control beleven. En zo begrijpen ze instinctief waarom die technologie hen zal helpen.”

Inschrijven kan op innovationsbycat.be.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten