Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe compacte wiellader, met dank aan de klanten

Na feedback van klanten werd de nieuwe compacte Bobcat L95-wiellader uitgerust met nieuwe functies. De L95 is geschikt voor werk in de bouw, de groenvoorziening, verhuur, industrie, afvalverwerking, recycling, wegwerkzaamheden, sneeuwruimen, landbouw en onderhoud.

Ontwerp zonder titel (6)
Bobcat

De bestuurder kan de L95 nu in stilstand doorschakelen van de eerste naar de tweede versnelling. De machine kan daarin rijden met een topsnelheid van 40 km/u, wat het bereik van de machine op de werklocatie vergroot en aanvullend transport op een vrachtwagen overbodig maakt. 

Ook onervaren bestuurders kunnen snel met de L95 aan het werk dankzij de intuïtieve bediening, met de functie voor automatisch stationair draaien en veel extra veiligheidsfuncties. De machine is uitgerust met automatische parkeerrem- en hellingsassistentiefuncties, zodat de parkeerrem automatisch zo nodig wordt in- en uitgeschakeld. 

De joystick is geïntegreerd in de leuningen van de geveerde stoel, zodat de bestuurder prettig en in alle comfort kan werken. Op basis van feedback van klanten werd ook de reactietijd voor vooruit/achteruit rijden, samen met de functie voor heffen en kippen, verbeterd.

De vernieuwingen zullen ook doorgevoerd worden in de L75 en L85 die vanaf 2024 worden geproduceerd.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten