Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

BIA stelt de nieuwe Komatsu WA70M-8 voor: een 5-tons machine die polyvalent inzetbaar is op bouwwerven, bij groenaanleg of in grondverzet. De WA70M-8 deelt dezelfde verbeteringen inzake vermogen, productiviteit, uitstoot, veiligheid en comfort als de eerder dit jaar geïntroduceerde 6-tons WA80M-8.

Komatsu_WA_70M_Action_0045 30
© 2020 Kochstrasse™ – Agentur für Marken GmbH
De vierwielaangedreven WA70M-8 heeft een emissiearme EU Stage V Komatsu-motor met roetfilter. Het motorvermogen is volgens Komatsu met liefst 25% toegenomen tot 46,2 kW/62,8 pk. De machine met automatische hydrostatische transmissie is geschikt voor zware werkzaamheden. Dankzij de Easy Fork-kinematica kan de machinist eenvoudig pallets parallel met de grond vervoeren zonder de vorken opnieuw in te stellen. De machine heeft ook een parallelle kinematica in Z, een hoge uitbreekkracht, een gemakkelijk te vullen bak en is uitzonderlijk wendbaar.

Lagere bedrijfskosten

Dankzij de grote motorkap en de kantelbare cabine zijn alle servicepunten makkelijk toegankelijk. Door het onderhoudsinterval van 6.000 uur kan de roetfilter tot tien jaar meegaan. De nieuwe motor heeft een hoog koppel bij lage toerentallen, voor betere prestaties en een laag verbruik onder alle omstandigheden. De Komtrax-telematica biedt machineparkbeheer en -ondersteuning, beschermt de machine tegen misbruik en garandeert een optimale efficiëntie en uptime.
 
Het lage zwaartepunt verbetert de stabiliteit en de compacte afmetingen, samen met de nieuwe motorkap, zorgen voor een uitermate goed zicht rondom. Het nieuwe multifunctioneel high-definition lcd-kleurendisplay met 24 talen kan worden aangepast aan de gebruiker. De optionele airconditioning en het elektronisch gestuurd veersysteem (ECSS) zorgen voor nog meer comfort en productiviteit.
BIA zal deze nieuwe machine hoofdzakelijk verdelen via haar Utility Partners. Dit netwerk van een 30-tal lokale dealers is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en onderhoud van het  compacte Komatsu-gamma tot 12 ton.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten