Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe energie voor duurzaam transport

Op IAA Transportation laat Scania het belang zien van het aanbieden van complete, op maat gemaakte oplossingen. Ongeacht of de klant de voorkeur geeft aan biodiesel-, biogas- of elektrische vrachtwagens.

BKBC - 2024-09-16T153710.934
Scania

Op de Scania-stand staat zowel de laatste winnaar van de Green Truck Award met een verbrandingsmotor van 460 pk, die op HVO kan draaien, tot een batterij-elektrische trekker met maar liefst 728 kWh geïnstalleerde capaciteit. De ‘hardware’ wordt aangevuld met slimme digitale diensten voor financiering, verzekering, onderhoud, opladen en chauffeurstraining. Samen vormen ze maatwerkoplossingen die efficiëntie, winstgevendheid en duurzaamheid mogelijk maken.

De costructeur breidt het BEV-aanbod in een hoog tempo uit. Naast de grote verscheidenheid aan elektrische machines en opties met betrekking tot batterijpakketten, kan Scania ook verschillende chassis, PTO’s, cabinevarianten en asconfiguraties aanbieden, waaronder een 6x4 voor BEV’s, wat een veelgevraagde optie is.

Het bedrijf introduceert ook twee nieuwe diensten bij IAA gebaseerd zijn op digitalisering en Scania’s uitgebreide ervaring met connected vehicles. Door de koppeling tussen het My Scania-portaal en de Scania Driver-app verder te verbeteren, wordt ook de interactie binnen de bedrijven eenvoudiger en efficiënter. Positionering, controles voor het rijden, resterende rijtijd en andere cruciale taken worden eenvoudig om te beheren.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten