Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe Generatie DAF voor de bouwsector

Na de lancering van de langeafstandsmodellen DAF XF, XG en XG+ en het distributiemodel DAF XD, dewelke respectievelijk de “International Truck of the Year 2022” en de “International Truck of the Year 2023” award wonnen, werd het gamma in het voorjaar van 2023 gecomplementeerd met de Nieuwe Generatie DAF bouwvoertuigen, een reeks dubbelaangedreven trekkers en bakwagens voor off- en on-roadtoepassingen. Hiertoe behoren de nieuwe XDC en XFC bouwvoertuigen die nu ook leverbaar zijn in 4x2 asconfiguraties. Voor de inzet die vraagt om de laagste schadegevoeligheid zonder off-roadcapaciteiten, introduceerde DAF de nieuwe Extra Robust uitvoering van de XD en XF.

DAF-XDc-450-FAD-Mixer-De-Buf

XDC en XFC voor de bouw

De Nieuwe Generatie bouwvoertuigen XDC en XFC onderscheiden zich door de dominante zwarte grille en een robuuste stalen bumper, stalen beschermingsplaat voor de radiateur en twee onderhoudsvrije LED-mistlampen die diep verzonken in de bumper zijn geplaatst voor maximale bescherming. Ze hebben een grote bodemvrijheid tot 40 centimeter en een oploophoek van 25 graden, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen waarbij regelmatig off-road moet worden gereden.

“Ready to Go” programma voor bouwsector

Met DAF’s “Ready to Go” programma kan elke wie op korte termijn behoefte heeft aan een inzet-specifieke bakwagen-met-opbouw, vertrouwen op een uitgebreid aanbod van vooraf geconfigureerde en al volledig door Belgische vertrouwde partners opgebouwde voertuigen.
Met hun robuuste ontwerp, het ongeëvenaarde gezichtsveld en doordachte veiligheidsvoorzieningen zijn deze voertuigen klaar voor elke uitdaging.
Voor meer info zie www.daf.be

DAF-XFc-480-FAT-tipper-tractor-AJK
Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten