Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe High Drive Cat D7 dozer verbetert prestaties

De nieuwe D7 dozer van Caterpillar biedt betere prestaties dan zijn voorganger, de D7E, en een brede keuze aan gebruiksvriendelijke technologische functies om klanten te helpen het maximale uit de bulldozer te halen. Een volautomatische versnellingsbak met 4 versnellingen biedt een optimaal brandstof- en dozerrendement, en bedieningsgemak.     

Cat D7
Met 197 kW (265 pk) en een bedrijfsgewicht van 29.776 kg (65.644 lbs) vervangt de nieuwe D7 dozer de D7E. De nieuwe dozer verplaatst tot 8% meer materiaal per uur dan de D7E, met ongeveer 6% meer gewicht en 12% meer pk's. De capaciteit van het blad is met 10% vergroot en de onderwagen met verhoogde tandwielen zorgt voor een beter rijgedrag en een betere balans, evenals een grotere penetratiekracht.

Net als de D6 en D8T wordt de nieuwe D7 aangedreven door een volautomatische transmissie met vier versnellingen. De soepel schakelende transmissie past zich continu aan voor maximale efficiëntie en vermogen naar de grond zonder extra tussenkomst van de machinist.

De D7 is verkrijgbaar in standaardconfiguraties of configuraties met lage gronddruk (LGP), met een verscheidenheid aan blad- en rupsplaten om de machine te optimaliseren voor de beoogde toepassing.
 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten