Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe rupsgraafmachine van 118 ton bij Komatsu

De nieuwe graafmachine op rupsen PC1250-11 van Komatsu combineert buitengewone prestaties met een uitzonderlijk comfort. Een indrukwekkende reeks veiligheidsvoorzieningen garandeert volgens invoerder BIA bovendien de veiligheid tijdens de werkzaamheden.

komatsu
Deze nieuwe graafmachine van 118 ton wordt aangedreven door een Komatsu-motor met een vermogen van 578 kW/756 pk. Hoewel de motor niet onderworpen is aan de huidige emissienormen, is hij al klaar voor de EU Stage IV-norm.

Betrouwbaarheid

Behalve de Power en Eco-modes heeft de machine een nieuwe Power Plus-werkmode die de gebruiker in staat stelt het verhoogde motorvermogen optimaal te benutten, wat leidt tot een 8% hogere productiviteit dan de voorganger, de PC1250-8 in P-mode. Dankzij deze dubbele modus voor de giek kan de gebruiker kiezen tussen de ‘zachte’ modus om materialen te vergaren en de ‘P+’-modus voor een efficiëntere graafkracht. 

Veiligheid

Inzake veiligheid is de cabine voorzien van 2OPG-dakbeschermingen tegen vallende stenen en een nieuwe, 45° intrekbare hydraulische ladder die we meestal op mijngraafmachines terugvinden. Voor een betere zichtbaarheid heeft deze graafmachine standaard het KomVision-systeem dat de operator een 360° zicht rondom de machine geeft dankzij camera’s op de zijkanten van de machine (en één achteraan).

Vlot onderhoud

De trillingvrije cabine, die breder is dan die op een middelgrote graafmachine, biedt volgens invoerder BIA een superieur comfort, met een verwarmde stoel en een 7” hoge-resolutie lcd-scherm dat in real time informatie geeft over de staat van de machine en eco-adviezen. Voor meer onderhoudsgemak verleent een loopbrug vlot toegang tot de inspectie- en onderhoudspunten. Ze werden gegroepeerd om het nazicht van de motor en de hydraulische systemen te vereenvoudigen. De loopbrug geeft eveneens toegang tot drie knoppen die toelaten de machine volledig uit te schakelen. De machine werkt met de telematicasystemen Komtrax en Komtrax Plus en wordt ondersteund door het onderhoudspakket Komatsu Care.

 

 

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten