Als abonnee heb je toegang tot alle artikels op BOUWKRONIEK.be

Materieel

Nieuwe schroefcompressor SO-3 van BOGE

Met de SO-3 heeft BOGE een nieuwe olievrije schroefcompressor in zijn portfolio die bij een laag specifiek opgenomen vermogen capaciteiten van topniveau bereikt. Behalve de Total-Cost-of-Ownership vallen vooral het regelbereik, de stille, onderhoudsarme werking en de mogelijkheid van warmteterugwinning met proceswatertemperaturen tot 90°C op.

Ontwerp zonder titel (55)
BOGE

Met de olievrije schroefcompressor SO-3 verbetert BOGE de energie-efficiëntie van zijn SO-serie. Bovendien is het specifieke opgenomen vermogen met 8% verhoogd. Het nieuw ontwikkelde compressorblok van de compressor onderscheidt zich door zeer lage toerentallen, lage compressietemperaturen en zeer geringe slijtage. Ook de geïntegreerde aandrijfmotor IE4 draagt bij aan het efficiënte en zuinige bedrijf. 

Geluidsniveau omlaag

Verdere efficiëntieverbeteringen resulteren in het koelsysteem met zijn lage compressie- en uitgangstemperaturen. De schroefcompressor is zeer compact, maar maakt toch een optimale toegang tot onderhoudsrelevante componenten mogelijk. Door speciale maatregelen voor geluidsdemping kon het maximale geluidsniveau effectief omlaag worden gebracht. De compressor is leverbaar met frequentieregeling en warmteterugwinning. Met de warmteterugwinning kan tot 94 procent van de gebruikte energie worden benut voor verwarming van proceswater en voor verhittingsdoeleinden. Daarbij verhit de schroefcompressor het proceswater tot 90 °C. 

Optimale aanpassing aan de beschikbare eisen

De SO-3 is bovendien uitgerust met de optioneel te kiezen service tool BOGE connect. Zo maakt de persluchtexpert een allesomvattend persluchtmanagement mogelijk. Met de mogelijkheid om adsorptiedrogers en verder toebehoren te combineren, biedt de machine een maatwerkoplossing voor veel toepassingsgebieden in verschillende branches, van de farma-, levensmiddelen- en drankenindustrie tot en met de textielindustrie, de machinebouw of industriële verfspuiterijen.

Nieuwsbrief

Wens je op de hoogte te blijven van inzichten, projecten, trends en evoluties in de bouwsector? Schrijf je nu in blijf up-to-date!

Bouwprojecten